ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ

Χθες 23 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΣΕΒ για την υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Τη συνάντηση είχε ζητήσει η ομοσπονδία μας, ο ΣΕΒ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της πρότασης μας ενώ επισήμανε ότι πριν καταλήξουμε πρέπει να γνωρίσουν ακόμη και άλλους παράγοντες κυρίως τους μέσους μισθούς που εφαρμόζονται στον κλάδο. Δηλαδή ο ΣΕΒ από την μία έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς στα 586 και 511 ευρώ και από την άλλη ισχυρίζεται ότι αυτούς τους μισθούς πρέπει να πάρουμε υπόψη για τις κλαδικές συμβάσεις.

Έχουμε την άποψη ότι πράγματι πρέπει να πάρουμε ακόμη και άλλους παράγοντες για τον καθορισμό των μισθών στις κλαδικές ΣΣΕ.
Όπως ότι έχουμε να δούμε κλαδικές αυξήσεις 9 χρόνια και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα από την μια μεριά οι βιομήχανοι έχουν θησαυρίσει και από την άλλη οι δικές μας οικογένειες στενάζουν να βγάλουν πέρα τις βασικές υποχρεώσεις τους, να αντιμετωπίσουν ακόμα και την επιβίωση τους.

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, ακόμα και αυτές τις κλαδικές ΣΣΕ να υπογράψουμε, θα είναι απλά και μόνο μια ανάσα για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.
Για αυτό προχωράμε με αποφασιστικότητα, με πίστη στον αγώνα που δίνουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 30 Μαΐου, διεκδικώντας την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αύγουστος 2018