ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Η ομοσπονδία μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου όπου άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.
Ο συνάδελφος βρέθηκε μετά από κινητοποίηση του λιμενικού πνιγμένος σε βραχώδες σημείο των πλωτών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλά, όπου διατηρεί η συγκεκριμένη επιχείρηση. Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, όπου η εργοδοσία το ονομάζει εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τον πιο τραγικό τρόπο, την απώλεια της ίδιας της ζωής.

Περισσότερα...

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πια όλοι ότι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που λέγονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποτελούν προπέτασμα καπνού, προκειμένου να κρύψουν την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, τον περιορισμό και στο τέλος την κατάργηση των ΒΑΕ, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την επίθεση στη λαϊκή κατοικία μέσω των πλειστηριασμών, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Οι 700 και πλέον αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τσάκισαν δικαιώματα και ζωές, θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας, κανέναν δεν θα καταργήσουν. Η "δίκαιη" ανάπτυξη σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060(!).

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ

Προς το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Μονάδες Λειβαδίτη, Ζούρα, Βιοκότ, Ελίζα Αλκοτ.

Συνάδελφοι-σσες Η Διοίκηση της ομοσπονδίας, εκφράζει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της, στον αγώνα σας ενάντια στην επίθεση που δέχεστε από την εργοδοσία, που έχει την στήριξη και της κυβέρνησης. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, όλης της εργατικής τάξης, γιατί και η επίθεση της εργοδοσίας-κυβέρνησης δεν εκδηλώνεται μόνο απέναντί σας, αλλά απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 και ώρα 5.οο μμ, ΣΤΑΔΙΟΥ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Ο αγώνας που αναπτύχθηκε ενάντια στη δικτατορία και κορυφώθηκε το Νοέμβρη του 1973 είναι μία ακόμα μεγάλη απόδειξη ότι ο λαός έχει τεράστια δύναμη και όταν το αποφασίζει μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Στον αντιδικτατορικό αγώνα καταλυτικό ρόλο είχε η συμμετοχή της εργατικής τάξης που ακόμα και σε συνθήκες δικτατορίας διεκδικούσε, μέχρι και απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονταν και μάλιστα κάτω από την απειλή των όπλων.

Περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

Συνάδελφοι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), σε πλήρη συντονισμό με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, υπονομεύει εδώ και καιρό την απάντηση των συνδικάτων με γενική απεργία ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Εξ αρχής απέρριψαν την πρόταση δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για απεργία στις 14 Νοέμβρη και όταν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα συνδικάτα που έπαιρναν νέες αποφάσεις για απεργία, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο κηρύσσοντας Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 Η ξετσιπωσιά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που εκφράζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ δεν έχει όρια. Ενώ έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ όπου έχει αποκαλυφθεί η παραγωγή σωρεία νόθων αντιπροσώπων σε συνέδρια Εργατικών Κέντρων αλλά και σε αρχαιρεσίες σωματείων που ελέγχουν πανελλαδικά, έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα. Στην συνάντηση που είχαν με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν στα συνέδρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ να γίνονται παρουσία των ΜΑΤ και της ασφάλειας.


Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 1. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
2. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΛΑΡΙΣΑΣ
4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ
5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΓΣ)
6. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ
7. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΧΑΙΑΣ
8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΤΟ ΓΤΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΣΤΥ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
11. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ
13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΟΥΡΑ
14. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ
15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ.ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΣ ΣΤΟ ΠΑΡ.ΑΡΤΑΣ-ΜΕΝΙΔΙ
16. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
17. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε

Συναδέλφισες και συνάδελφοι η εταιρεία που εργάζεστε κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Ήλιδας του Ν.Ηλείας και ζητά να χαρακτηριστεί ως εποχική. Η δραστηριότητα της επιχείρησης κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την παραγωγή εμπορία και συντήρηση ντοματοπολτού, λαχανικών, κομπόστας φρούτων παραγωγή μουστάρδας κ.α. Επίσης επεκτείνετε στην κατασκευή κτιρίων για κατοικίες και μη, στην κατασκευή λευκοσιδηρών δοχείων. Από το 2005-2016 με το μεγαλύτερο διάστημα να αφορά την περίοδο της κρίσης, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 232,6 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη της τάξεως 23,9 εκατομμύρια ευρώ. Διαχρονικά στην ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε έχουν δουλέψει χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς μετράει πάνω από ένα αιώνα ζωής.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio