ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

Συνάδελφοι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που απαρτίζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), σε πλήρη συντονισμό με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση, υπονομεύει εδώ και καιρό την απάντηση των συνδικάτων με γενική απεργία ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Εξ αρχής απέρριψαν την πρόταση δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων για απεργία στις 14 Νοέμβρη και όταν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα συνδικάτα που έπαιρναν νέες αποφάσεις για απεργία, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο κηρύσσοντας Γενική Απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 Η ξετσιπωσιά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που εκφράζεται από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ δεν έχει όρια. Ενώ έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ όπου έχει αποκαλυφθεί η παραγωγή σωρεία νόθων αντιπροσώπων σε συνέδρια Εργατικών Κέντρων αλλά και σε αρχαιρεσίες σωματείων που ελέγχουν πανελλαδικά, έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα. Στην συνάντηση που είχαν με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν στα συνέδρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ να γίνονται παρουσία των ΜΑΤ και της ασφάλειας.


Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 1. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
2. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
3. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΛΑΡΙΣΑΣ
4. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ
5. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΓΣ)
6. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ
7. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΤΠ ΑΧΑΙΑΣ
8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΤΟ ΓΤΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΣΤΥ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
11. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
12. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ
13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΟΥΡΑ
14. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ
15. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ.ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΣ ΣΤΟ ΠΑΡ.ΑΡΤΑΣ-ΜΕΝΙΔΙ
16. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
17. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε

Συναδέλφισες και συνάδελφοι η εταιρεία που εργάζεστε κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Ήλιδας του Ν.Ηλείας και ζητά να χαρακτηριστεί ως εποχική. Η δραστηριότητα της επιχείρησης κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την παραγωγή εμπορία και συντήρηση ντοματοπολτού, λαχανικών, κομπόστας φρούτων παραγωγή μουστάρδας κ.α. Επίσης επεκτείνετε στην κατασκευή κτιρίων για κατοικίες και μη, στην κατασκευή λευκοσιδηρών δοχείων. Από το 2005-2016 με το μεγαλύτερο διάστημα να αφορά την περίοδο της κρίσης, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 232,6 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη της τάξεως 23,9 εκατομμύρια ευρώ. Διαχρονικά στην ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε έχουν δουλέψει χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς μετράει πάνω από ένα αιώνα ζωής.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

Προς το Διοικητικά Συμβούλια

Συνάδελφοι η ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών Ν. Αττικής παίρνουμε από κοινού την πρωτοβουλία και σας καλούμε να παρευρεθείτε στην σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων την Κυριακή 14/10/2018 και ώρα 10.30 πμ στα γραφεία της ομοσπονδίας.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία. Τα θέματα της συζήτησης είναι:

Υλοποίηση της απόφασης για πανελλαδική απεργία στις 8 Νοέμβρη
2018 με τα παρακάτω αιτήματα:

Περισσότερα...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ

 

Συνεδρίασε η Ε.Ε της ομοσπονδίας και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική απεργία στον κλάδο ως απάντηση στην επιθετικότητα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα της χώρας να πάρουν αποφάσεις για την συμμετοχή στην απεργία. Την ώρα που ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός και η πλειοψηφία του στην ΓΣΕΕ σφυρίζει αδιάφορα, υπονομεύει τους αγώνες. Στηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμείνουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι περιμένοντας τα ψίχουλα. Προσπάθεια που πρέπει να πέσει στο κενό και να καταδικαστεί στην συνείδηση όλων η εξαπάτηση που συνειδητά επιδιώκουν.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ,
η συγκεκριμένη επιχείρηση που εργάζεστε είναι από αυτές που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στον υποκλάδο της πτηνοτροφίας, σε αντίθεση με τα δικαιώματά σας που ισοπεδώνονται το ένα μετά το άλλο. Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Κατερίνη, βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με τα ωράρια να είναι ατελείωτα να ξεπερνάνε ακόμα και τον ανώτατο ημερήσιο χρόνο εργασίας, πολλές φορές και τις 7 ημέρες της εβδομάδας, χωρίς να τηρούνται οι όροι Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Την ίδια στιγμή η εργασία σας, στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει απλήρωτη, καθώς δεν καταβάλλονται υπερωρίες, προσαυξήσεις κ.α.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θέλει να ευχαριστήσει όλα τα σωματεία μας και όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας για οικονομική βοήθεια μέσω της λαχειοφόρου αγοράς που έγινε το τελευταίο διάστημα. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι η κλήρωση των λαχνών πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 όπως είχε οριστεί στα γραφεία της ομοσπονδίας παρουσία σωματείων.

Οι λαχνοί που βγήκαν από την κλήρωση και κερδίζουν τα δώρα είναι οι ακόλουθοι:

1. Νούμερο 9644 Μία τηλεόραση 50''
2. Νούμερο 2491 Ένα τετραήμερο στην Κέρκυρα
3. Νούμερο 5623 Μία κυνηγητική καραμπίνα
4. Νούμερο 6073 Ένα Α/C (9.000 btu)
5. Νούμερο 5189 Ένα κινητό τηλέφωνο Xiaomi

Tα σωματεία να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να απευθυνθούν στα γραφεία της ομοσπονδίας έτσι ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν τα δώρα τους όσοι έχουν κερδίσει.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio