ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ,
η συγκεκριμένη επιχείρηση που εργάζεστε είναι από αυτές που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στον υποκλάδο της πτηνοτροφίας, σε αντίθεση με τα δικαιώματά σας που ισοπεδώνονται το ένα μετά το άλλο. Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Κατερίνη, βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με τα ωράρια να είναι ατελείωτα να ξεπερνάνε ακόμα και τον ανώτατο ημερήσιο χρόνο εργασίας, πολλές φορές και τις 7 ημέρες της εβδομάδας, χωρίς να τηρούνται οι όροι Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. Την ίδια στιγμή η εργασία σας, στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει απλήρωτη, καθώς δεν καταβάλλονται υπερωρίες, προσαυξήσεις κ.α.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θέλει να ευχαριστήσει όλα τα σωματεία μας και όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομοσπονδίας για οικονομική βοήθεια μέσω της λαχειοφόρου αγοράς που έγινε το τελευταίο διάστημα. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι η κλήρωση των λαχνών πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 όπως είχε οριστεί στα γραφεία της ομοσπονδίας παρουσία σωματείων.

Οι λαχνοί που βγήκαν από την κλήρωση και κερδίζουν τα δώρα είναι οι ακόλουθοι:

1. Νούμερο 9644 Μία τηλεόραση 50''
2. Νούμερο 2491 Ένα τετραήμερο στην Κέρκυρα
3. Νούμερο 5623 Μία κυνηγητική καραμπίνα
4. Νούμερο 6073 Ένα Α/C (9.000 btu)
5. Νούμερο 5189 Ένα κινητό τηλέφωνο Xiaomi

Tα σωματεία να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να απευθυνθούν στα γραφεία της ομοσπονδίας έτσι ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν τα δώρα τους όσοι έχουν κερδίσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καμιά συναίνεση στην σφαγή των δικαιωμάτων μας! Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει το κάλπικο αφήγημα της "εξόδου από τα μνημόνια" και της «επιστροφής στην κανονικότητα» ως «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση της κερδοφορίας του. Την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «επιστροφή στην κανονικότητα» την βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Την έζησαν και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι. Θα την ζήσουν χιλιάδες άλλοι που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση, την απόλυση .

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝκαταδικάζει την άνανδρη επίθεση που έγινε από τον επόπτη της εταιρίας DPORT Παπαδόγγονα Βασίλη στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή.
Ο χρόνος που εκδηλώνεται η επίθεση δεν είναι τυχαίος, καθώς οι πρόσφατοι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων, με τη στήριξη και την αλληλεγγύη Σωματείων του Πειραιά, είχαν αναγκάσει την εργοδοσία να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία θα δεσμεύει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, αλλά και όσες τυχόν δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, και θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα εκατοντάδες θύματα των πυρκαγιών. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, την αμέριστη συμπαράσταση σε τραυματίες και σε όλους τους πυροπαθείς. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και τους συναδέλφους να οργανώσουμε εδώ και τώρα την αλληλεγγύη που πρέπει να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση με κάθε τρόπο. Χρειάζεται άμεσα να ενταχθούν στις διεκδικήσεις μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την πυρκαγια που προωθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Ενημερώνουμε όλες τα Σωματεία για το άνοιγμα του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού 2018-19 μέσα από τον ΟΑΕΔ.
Να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη των σωματείων, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι καθώς οι χρονικές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων είναι μικρές.Το δικαίωμα στην ξεκούραση και στην αναψυχή μέσα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει κουτσουρευτεί από τον αριθμό των "δικαιούχων" και των "ωφελούμενων" ως τον προϋπολογισμό και τα ποσά που διατίθενται αλλά και τον αριθμό ημερών που προτείνονται για διακοπές.

Περισσότερα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSCO

 

Η ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο αττικής στο γάλα, στα τρόφιμα και στα ποτά στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO που μαζί με το σωματείο τους, δίνουν την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλλει η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που το διατηρεί στο ακέραιο και το επεκτείνει.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΣΤΛΕ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Η ομοσπονδίας μας καταγγέλλει την δολοφονία του στελέχους του συνδικάτου SINALTRAINAL , συναδέλφου Gilberto Espinosa Victoria στη NESTLE Κολομβίας. Αν και δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ένοχοι, η δολοφονία του συναδέλφου έγινε στις 13 Μάη, σε περίοδο που το συνδικάτο SINALTRAINAL (Συνδικάτο Εργαζομένων Αγροτροφίμων) είναι σε διαδικασία μάχης για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στη NESTLE Κολομβίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του Συνδικάτου στην περιοχή είχαν κάνει επίσημη καταγγελία για απειλές εναντίον της ζωής τους. Μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη έχουν οι αρχές και η Κυβέρνηση της Κολομβίας που ποτέ δεν πήραν μέτρα για την διερεύνηση των απειλών.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio