ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ


Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους του κλάδου, την εργατική τάξη. Χιλιάδες συνάδελφοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασιακούς χώρους-καμίνια, πραγματικά κολαστήρια. Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (ιχθυοκαλλιέργειες, εργάτες γης κλπ), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, συσκευαστήρια, θερμοκήπια, κτλ), είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ. λειτουργία μηχανών), οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές. Σε όλους αυτούς τους χώρους θα απαιτηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, της «εξυπηρέτησης του πελάτη», της «ανταγωνιστικότητας».

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ARIVIA S.A ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ


Ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου Τροφίμων και Ποτών ότι έγινε ένα ακόμα βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων. Χαιρετίζουμε την σπουδαία πρωτοβουλία για την οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση Arivia, που ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όχι μόνο για να μπει φρένο στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, αλλά κυρίως για να προταθούν, να διεκδικηθούν και να κατακτηθούν αιτήματα και λύσεις που θα επιτρέψουν ζωή με αξιοπρέπεια και χωρίς στερήσεις.

Περισσότερα...

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Χαλκίδα, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απρίλη, εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Εύβοιας και τα Σωματεία τους, δίνοντας συνέχεια στο συντονισμένο αγώνα για την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ.
Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών με επικεφαλής τους προέδρους, Γιάννη Τζαβάρα και Αντώνη Κούκουρα, αντίστοιχα, που από την πρώτη στιγμή στέκονται δίπλα στα Σωματεία Εργαζομένων HQF(ΜΙΜΙΚΟΣ), ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ -ΣΚΑΛΕΖΑ - ΜΑΖΑΡΑΚΗ και του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών, στηρίζοντας στις διεκδικήσεις και τον αγώνα τους.

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ


Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς στα γραφεία του ΣΕΒ η οποία αφορά την διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο για το 2024. Από την συζήτηση που έγινε στην προηγούμενη συνάντηση οι εργοδότες δήλωσαν ότι θέλουν να υπάρξει νέα κλαδική ΣΣΕ. Η διαπραγματευτική ομάδα της ομοσπονδίας ζήτησε στην νέα συνάντηση να φέρουν συγκεκριμένη πρόταση και όχι αοριστίες.
Καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ!
Πάνω από ένας αιώνας πέρασε από τότε που οι εργάτες πρώτη φορά διεκδίκησαν 8ωρο και αξιοπρεπείς μισθούς. Από το Σικάγο του 1886 ως το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με ανεξίτηλο μελάνι από το αίμα της, τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΚΕΨΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ 2024

ΠΡΟΣ
Τα ΔΣ των Επιχειρησιακών Σωματείων Ν.Αττικής

Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν.Αττικής και Νήσων παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί το Σωματείο σας την Κυριακή 14/4/2024 και ώρα 10.30 πμ στην σύσκεψη του κλάδου που θα γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας ώστε να συζητήσουμε:

1) Την ενημέρωση από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΒ για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

2) Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τον αγώνα των σωματείων για την υπογραφή Επιχειρησιακών ΣΣΕ.

Περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, στις 17 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Απεργούμε ξανά, με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα, διεκδικώντας Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εισόδημά μας, ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα!
Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και στέλνουμε, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ξεκάθαρο μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα. Δε θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων των αφεντικών!

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ


Την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 12.30 μμ η ομοσπονδία μας, μαζί με άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας με θέμα:
«Ο κατώτατος μισθός και οι προτάσεις των Συνδικάτων».
Μετά το τέλος της συνέντευξης έχουμε ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio