ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους για ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου από τον κορονοϊό και επιπλέον μια άγρια επίθεση που εξελίσσεται γύρω και πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Η πραγματική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ,το ΣΕΠΕ, υπολειτουργούν και λόγω της υποστελέχωσης ενώ τώρα είναι και με προσωπικό ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας επιτόπιος έλεγχος και η όποια παρέμβαση να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συστάσεις.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Δ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALLUMINCO

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταγγέλλουμε την παράνομη τρομοκρατική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας από την εργοδοσία της ALLUMINCO. Η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζει ακόμα και τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που υποτίθεται πως προστατεύει ακόμα η νομοθεσία και απολύει με το έτσι θέλω συνδικαλιστές.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΩΤΗΣ


Συναδέλφισες - συνάδελφοι στην εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ
Το ΔΣ του Συνδικάτου καταγγέλλει την πρακτική της εργοδοσίας να επιβάλει με το έτσι θέλω σε όλους τους εργαζόμενους της παραγωγής να αιτηθούν από την κανονική τους άδεια την εργάσιμη εβδομάδα από 27/3/2023 μέχρι 31/3/2023 με αιτιολογία της εταιρείας ότι «δεν πάμε καλά». Μάλλον το «δεν πάμε καλά» προσδιορίζει όλους τους εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται στην εταιρεία δεν έχουν δει σημαντική αύξηση στο μισθό τους και στις απολαβές τους, σε αντίθεση με την επιχείρηση που κάθε χρόνο γεμίζει τα ταμεία της με δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ και δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένωνστον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων της ΕΑΣ Ηρακλείου οι οποίοι αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επιβίωση της ΕΑΣΗ, αλλά και την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Η αλληλεγγύη και η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην συνεχόμενη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Το σωματείο μας καταγγέλλει το γεγονός των συνεχιζόμενων εργατικών ατυχημάτων στην εταιρεία και απαιτεί άμεσα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Άλλοι δύο συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν στο εργοστάσιο τροφών της εταιρείας στην Πάτρα, ενώ μια βδομάδα πριν συνάδελφος τραυματίστηκε στις εγκαταστάσεις στη Φωκίδα.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 18.30

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών. Στην Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη την χώρα.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 8 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΗ


Συναδέλφισσες-φοι,
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη μαζική συμμετοχή των συνδικάτων, σωματείων και όλων των εργαζομένων στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που απήργησαν και όλες τις συναδέλφισσες, όλους τους συναδέλφους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα και απήργησαν, ενάντια στη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Για μια ακόμη φορά όπως και στην απεργία στις 8 Μάρτη «βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας καθώς και των άλλων μεγάλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, από τη συμμετοχή και τη συγκέντρωση των συνδικάτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio