ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση εκλεγμένου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν.Ηρακλείου. Αιτία για την απόλυση της συναδέλφισας Καμίτση Μαρίας είναι η δράση που ανέπτυξε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και αφορούν τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, τις χρωστούμενες άδειες προηγούμενων χρόνων, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων-ποτών να απαντήσουμε με απεργία μπροστά και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης-δανειστών. Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες. Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 Η Ομοσπονδία στο κλάδο του γάλακτος-τροφίμων και ποτών χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μπροστά στη μάχη που δίνουν για να μην περάσει η νοθεία και απάτη στο επερχόμενο συνέδριό του. Η προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να εκφυλίσει τις διαδικασίες του συνεδρίου, να νομιμοποιήσει δεκάδες νόθους αντιπροσώπους από σωματεία ανύπαρκτα, πρέπει να πέσει στο κενό. Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου της Πάτρας που αποφάσισε να συμμετέχουν νόθοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας πριν 44 χρόνια στο πολυτεχνείο, σηματοδοτεί μέχρι τις μέρες μας ότι είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να επιλέξει και να βαδίσει η εργατική τάξη και η φτωχολογιά ώστε να πετάξει από το σβέρκο της, τους εκμεταλλευτές τους. Οι νεκροί του πολυτεχνείου φωτίζουν την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη και την τάξη των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου. Η χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε εκείνη την εποχή τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των ΗΠΑ αλλά και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, έχουμε δεχτεί απανωτά χτυπήματα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στα δικαιώματά μας. Βασική κατάκτηση που σήμερα στην πλειοψηφία των εργασιακών χώρων έχει καταργηθεί είναι οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες είχαν και συνεχίζουν να έχουν καθοριστική συμβολή στο τσάκισμα των ΣΣΕ και την αντικατάσταση τους με τις ατομικές συμβάσεις.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 01 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ)

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΝΥΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) στον αγώνα τους ενάντια στις προωθούμενες απολύσεις και τη διακοπή λειτουργίας 5 περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου (Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Τρίπολης). Μετά την προσχεδιασμένη αποχώρηση του ΣΕΒ από το ΕΛΙΝΥΑΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις διαμορφώνεται απροκάλυπτη συμπόρευση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με την αρχική πρόταση του ΣΕΒ για κλείσιμο των περιφερειακών παραρτημάτων και απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποχρηματοδότηση οδηγούν σε υπονόμευση των δυνατοτήτων παραγωγής επιστημονικού έργου που αφορά την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Όλα αυτά προωθούνται σε μια περίοδο όπου αυξάνεται η επικινδυνότητα στους χώρους δουλειάς, που εκφράζεται με αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών που θερίζουν.

Περισσότερα...

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ομιλία του οργανωτικού Γραμματέα της ομοσπονδίας Τζαβάρα Ιωάννη στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Ε.Κ.Θεσσαλονίκης με θέμα:

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζόμενων»

Η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της, όπως και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθούν να βάλουν με κάθε τρόπο εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική πάλη, τη δράση μας, στο δικαίωμα στην απεργία. Αυτό το κάνουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουμε οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ

Η ομοσπονδία μας εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ανθοκομικής εταιρίας ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στην Χρυσούπολη Καβάλας. Οι εργαζόμενες αγωνίζονται για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα, για την κατάργηση του απαράδεκτου και παράνομου καθεστώτος του εργόσημου.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio