ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κύριε υπουργέ, Κύριοι βουλευτές,
από την θέση και ιδιότητα μου ως εκπρόσωπος των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο τροφίμων και ποτών, έχω την εξουσιοδότηση να σας μεταφέρω ότι το νομοσχέδιο που φέρνετε στις επιτροπές και κατ' επέκταση για ψήφιση στην βουλή, έχει την καθολική άρνηση των εργαζομένων του κλάδου. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του καθώς θα φέρει συντριπτικές αρνητικές αλλαγές στον οικογενειακό και κοινωνικό προγραμματισμό των εργαζομένων, θα πολλαπλασιάσει τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα (εμείς τα χαρακτηρίζουμε εργοδοτικά εγκλήματα), καθώς αυτά συμβαίνουν μετά από πολλές ημέρες και καθημερινές ώρες πάνω και έξω από το πενθήμερο και 8ωρο που εσείς τώρα με το έτσι θέλω των βιομηχάνων και του ΣΕΒ, φέρνετε δουλειά ως 13 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ


Δε σταματάμε!
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα για την μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό και στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 8 Μάρτη. Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη μας. Συμμετέχουμε μαζικά οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του κλάδου, στα συλλαλητήρια της Κυριακής 12 Μάρτη στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Προετοιμάζουμε παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Η οργή να βρει διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη ζωή, αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως και προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη.
Μαζί με ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα, Εργατικά κέντρα και Συνδικάτα απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που σπέρνει τον θάνατο σε συνανθρώπους μας. Η ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών εκφράζει τη θλίψη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων. Μας συγκλονίζει ο χαμός τόσων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων παιδιών. Τιμάμε τη μέρα για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της εργαζόμενης γυναίκας με το βλέμμα στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα. Χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση. Με την παρουσία τους δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μη σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους που είναι οι επιχειρηματικοί ομίλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την δίψα τους για κέρδος θυσιάζοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ AVRAMAR ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στο συσκευαστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα Δωρίδας, της εταιρείας ΑVRAMAR έλαβε χώρα άλλο ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο και στο χέρι συναδέλφου μας. Άλλο ένα τραγικό γεγονός που έρχεται να μας υπενθυμίσει τις τρομερές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την υποστελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και άρα την ανυπαρξία ελέγχων. Και όλα αυτά υπάρχουν γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας θεωρούνται κόστος για την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος, την ίδια στιγμή που ο υποκλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, σπάει το ένα μετά το άλλο τα κοντέρ της κερδοφορίας και παράλληλα στηρίζεται με κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της, στους συγγενείς και τους οικείους του συναδέλφου μας και εύχεται σύντομη και καλή ανάρρωση.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες στην εργοδοσία, η οποία έχει και τη κύρια ευθύνη.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ


Η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών καταγγέλει τη δίωξη του Βάλσαμου Συρίγου Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επειδή έδωσε τη μάχη να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη. Η δίωξη του Βάλσαμου Συρίγου είναι συνέχεια της δίωξης της προέδρου της ΟΕΝΓΕ , των απολύσεων πρωτοπόρων εργατών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, της προστασίας των πολυεθνικών στο λιμάνι που ευθύνονται για δεκάδες εργατικά ατυχήματα από τις δυνάμεις καταστολής.

Περισσότερα...

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε δραστηριοποιούμαστε στην εταιρεία AVRAMAR, μία εταιρεία που προέκυψε από τη συνένωση των εταιρειών Νηρέας, Σελοντα και Ανδρομέδα.
Η AVRAMAR που δημιουργήθηκε μετά τις αποφάσεις αρμόδιων αρχών από την πρώτη στιγμή απαξιώνει τα σωματεία μας καθώς αποφεύγει τις συναντήσεις και γενικώς την με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνία για προβλήματα και άλλα αιτήματα των εργαζομένων.
Η εργοδοσία δεν πτοείται ούτε από το γεγονός ότι αυτές οι συναντήσεις προβλέπονται και από την εργατική νομοθεσία.

Περισσότερα...

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑς


Ιχθυοκαλλιέργειες:
Ρεκόρ δεκαετίας σε πωλήσεις.

Πωλήσεις που σημείωσαν ρεκόρ δεκαετίας, είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της 8ης Ετήσιας Έκθεσης Υδατοκαλλιέργειας, που εκδόθηκε φέτος από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) παρουσιάζοντας τις εξελίξεις του κλάδου για τη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, το 2021 ο κλάδος κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων, καθώς η σταδιακή άρση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων και η αποκατάσταση της λειτουργίας της αγοράς, κυρίως στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, δημιούργησαν αυξημένη ζήτηση ειδικά στην «κατανάλωση εκτός σπιτιού».

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio