ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα στα ναυπηγεία στο Πέραμα. Ακόμη 2 συνάδελφοι μας τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας δεν υπήρχαν. Από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας καθώς και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο σημείο. Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπουλου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 13 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΣΣΑΛΙΑ


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις προσαγωγές 13 συνδικαλιστών του κλάδου ενέργειας που πραγματοποίησε η αστυνομία την Δευτέρα 17 Απρίλη στην Μασσαλία.
Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν το διάγγελμα Μακρόν, συνδικάτα και εργαζόμενοι σε όλη την Γαλλία πραγματοποιούσαν πολύμορφες μαζικές δραστηριότητες. Στην Μασσαλία το τοπικό συνδικάτο ενέργειας προχώρησε σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας όπου έριξαν στον δρόμο μετρητές ρεύματος-φυσικού αερίου και άναψαν ένα καπνογόνο, καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της περιοχής.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εργάτες στα εργοστάσια του κλάδου, σε αποθήκες στο χώρο των τροφίμων και ποτών και εργάτες γης, έλληνες και μετανάστες το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας σας καλεί στην: εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 23/4, ώρα 11:00 π.μ., στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας με θέματα: τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Συνδικάτου, τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, εκλογή εφορευτικής επιτροπής και προετοιμασία της απεργίας της πρωτομαγιάς.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ

Συνάδελφοι-σσες
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 του Μάρτη, που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων Ποτών, το Κλαδικό Συνδικάτο του νομού Αττικής, καθώς και δεκάδες Σωματεία του κλάδου. Μαζί με τους συναδέλφους μας στον Κλάδο, απεργούμε και διαδηλώνουμε στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι, ενάντια στις πολιτικές που ευθύνονται για το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2023 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
"ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 6μμ, στον κινηματογράφο "STOUDIO"
(Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής)
Με όπλο την πρόσφατη πείρα από σημαντικούς εργατικούς αγώνες, το ΠΑΜΕ απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία στην εκδήλωση που διοργανώνει για «τις συλλογικές συμβάσεις και τις αυξήσεις στους μισθούς». To ΠΑΜΕ επαναφέρει το θέμα για τις συλλογικές συμβάσεις, για τις αυξήσεις στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, στους μισθούς και στα μεροκάματα, για το ξεπάγωμα των τριετιών, για την υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων διότι η ακρίβεια και η συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στην πίεση του εργατικού εισοδήματος, απαιτεί νέες πρωτοβουλίες, πιο συντονισμένες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Νοέμβριος 1973. Με μπροστάρη τη μαχητική νεολαία που οχυρώθηκε στο Πολυτεχνείο η ελληνική κοινωνία συγκρούεται με το δικτατορικό καθεστώς, παλεύοντας για Δημοκρατία, Ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Οι μνήμες, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ζωντανεύουν. Σήμερα, μετά από 49 χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Φωτίζουν τον αγώνα του λαού ενάντια στην πολιτική της φτώχειας ,της ακρίβειας , της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ


Το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων ν. Αχαίας χαιρετίζει τους συναδέλφους του κλάδου που συμμετείχαν στην απεργία στις 9 του Νοέμβρη. Ιδιαίτερα όσου έκαναν το βήμα για πρώτη φορά κόντρα στη λογική μιζέριας και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η οργή και η αγανάκτηση έγινε δυναμική και μαζική συμμετοχή στον αγώνα. Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δε θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι, δε θα ξεπαγιάσουμε αυτό το χειμώνα για τα συμφέροντα των λίγων.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ των εργαζομένων-απεργώντης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Π ρ ο ς Τα Σωματεία και τους εργαζόμενους/ες με αφορμή τις Απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εδώ και δύο μήνες, βρισκόμαστε σε Απεργία, δίνοντας τον αγώνα μας, για να «παρθούν» πίσω οι απολύσεις και να υπο-γραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Διαπιστώνουμε όμως ότι πέρα από το δικό μας χώρο μια σειρά εταιρείες και επιχειρή-σεις προχωράνε σε μαζικές απολύσεις με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων και μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: ομαδικές απολύσεις Edilmac, Pyramis, Alumil κλ.π..

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio