ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


Σήμερα Τετάρτη 19/10/2022 κλιμάκιο του Συνδικάτου μας και της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων γάλακτος, τροφίμων και ποτών, πραγματοποίησε περιοδείες σε χώρους δουλειάς του κλάδου, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας της 9ης Νοέμβρη. Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων Δανδάλης, Σαβοϊδάκης, Κόκκαλης και CretaFarms. Στα πλαίσια της περιοδείας συζητήθηκε η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στο Συνδικάτο, η συμμετοχή στην απεργία για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς με υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ


Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στον λαό και τους εργαζόμενους της Κολομβίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 28 Απρίλη ενάντια στο αντιλαϊκό φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης Ντούκε. Η Κυβέρνηση Ντούκε, κάτω από την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων προχωρά με ελιγμούς αλλά και καταστολή. Από την μια μιλά για απόσυρση του νομοσχεδίου, από την άλλη οι δυνάμεις καταστολείς επιτίθενται με βία στις λαϊκές-εργατικές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό νεκρών, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες. Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων της Κολομβίας, στον συνεχιζόμενο αγώνα τους ενάντια στην φτώχεια, την κρατική καταστολή και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΙΣ ΙΧΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΦΟΡΚΥΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε την ζωή του πραγματοποιώντας νυχτερινή βάρδια στις ιχθυοκαλλιέργειες της ΦΟΡΚΥΣ στη Χίο. Ένας ακόμη νεκρός συνάδελφός μας προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων. Άλλο ένα εργατικό ατύχημα μετράει η εργατική τάξη στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν έγινε σοβαρά λόγω σύμπτωσης, ούτε λόγω προσωπικής ευθύνης. Δεν είναι τυχαίο, ότι πριν από μερικούς μήνες εργαζόμενος από τύχη δεν έχασε το χέρι του στο συσκευαστήριο της ΦΟΡΚΥΣ. Ούτε θα ξεχάσουμε τον δύτη , εργαζόμενο στο ΝΗΡΕΑ , που έχασε τη ζωή του πριν από 5 χρόνια.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ

Οι σημερινές συλλήψεις των δυο συνδικαλιστών που έκανε η αστυνομία έξω από το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, δείχνει με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που χτυπά την απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων. Αφού χρησιμοποίησε χωρίς αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων μέσα από πλειάδα ΜΜΕ με σκοπό να κατασυκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας, με πιέσεις και απεργοσπασία, με απειλές και τρομοκρατία από διευθυντικά στελέχη, τώρα αξιοποιεί και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρακτικές, άλλο τόσο μάταιες θα αποδειχτούν κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και την ενότητα τους να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Τα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου βγαίνουν μέσα από άθλιους μισθούς και εργολαβικούς εργαζόμενους. Να γιατί στην άθλια ανακοίνωση της εργοδοσίας προς τα Μ.Μ.Ε τολμούν και γράφουν ότι οι αξιώσεις των εργαζομένων είναι αναχρονιστικές. Γιατί θέλουν να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, γιατί θέλουν να επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γιατί θέλουν μισθούς που να εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μας να βγάλουν άμεσα καταγγελία για το όργιο καταστολής, να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να γίνουν ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στην Μαλαματίνα, γιατί ο αγώνας που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και για να παρθούν πίσω οι απολύσεις αφορούν όλη την εργατική τάξη.
Η αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Η Ομοσπονδία Γάλακτος , Τροφίμων & Ποτών χαιρετίζει και συμπαραστέκεται τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου και τις απολύσεις όλων των εργαζομένων. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα.Τους υποδεχόμαστε στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για τη μαχητική συμμετοχή τους και στις τρεις απεργιακές μάχες που δώσαμε απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Στις πύλες των εργοστασίων, στις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στις δεκάδες συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα κλαδικά συνδικάτα και τα επιχειρησιακά σωματεία μας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, έστειλαν το μήνυμα ότι παρά την ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία και την συμφωνία στα μισά και πλέον άρθρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ο αγώνας για να ακυρωθεί στην πράξη και να μείνει στα χαρτιά θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα!

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


Η διοίκηση της ομοσπονδίας καταγγέλλει το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021


H Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά δίνοντας της το πραγματικό της περιεχόμενο, την πάλη για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα. Ο κλάδος μας έδωσε δυναμικό παρόν τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία μας και ενάντια στο «άθλιο» νομοσχέδιο του 10ωρου εργασίας, της απαγόρευσης των αγώνων μας.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio