ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η ομοσπονδία μας καταδικάζει την δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και ευθείες βολές «στα τυφλά» χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενάντια στους εκπαιδευτικούς, ενάντια στους δασκάλους των παιδιών μας, που διαδήλωσαν μαζικά εχθές κατά του ν/σ της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών που στην πραγματικότητα αποτελεί προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΡΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε περιοδεία της Ομοσπονδίας μαζί με συνδικαλιστές από το ταξικό κίνημα της περιοχής στους παραπάνω νομούς, αυτή αφορούσε εργασιακούς χώρους τροφίμων αλλά και ιχθυοκαλλιεργειών, όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια με το περισσότερο από το 80% των προϊόντων να εξάγονται, ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που λόγο της οικονομικής τους κατάστασης δεν μπορούν να τα αγοράσουν παρότι είναι απαραίτητα για τη ανθρώπινη διατροφή. Αυτές οι περιοχές συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων και εργαζομένων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ

Στη δεύτερη συνάντηση με το ΣΕΒ που έγινε στις 19 Ιούνη επιβεβαιώθηκε ότι οι βιομήχανοι στον κλάδο δεν έχουν πρόθεση να υπογράψουν κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με την επίμονη στάση της διαπραγματευτικής ομάδας της ομοσπονδίας, αναγκάστηκαν να δώσουν για πρώτη φορά την πρόταση τους. Πρότειναν για κλαδικό μισθό και ημερομίσθιο το ύψος της ΕΓΣΕΕ που είναι τα 586 ευρώ! Μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση είναι συνολικά πιο κάτω και από την αισχρή ΕΓΣΣΕ, που υπόγραψε για φέτος η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ-ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μαζί τους, καθώς εμπεριέχει μόνο (2) τριετίες και αυτές με χαμηλότερο ποσοστό (5%).

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες βιώνουν καθημερινά την βαθιά ταξική εκμετάλλευση. Δουλεύοντας για μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να είναι ουσιαστικά πεταμένοι, σε ανθυγιεινά- άκρως επικίνδυνα πλαστικά καταλύματα, μέσα στα χωράφια, δίπλα σε καλύβες ζώων. Έφυγαν από τις χώρες τους λόγο των ιμπεριαλιστικών πόλεμων της φτωχιάς και της εξαθλίωσης και βρήκαν στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή εκδοχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ

Χθες 23 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΣΕΒ για την υπογραφή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Τη συνάντηση είχε ζητήσει η ομοσπονδία μας, ο ΣΕΒ απέφυγε να τοποθετηθεί επί της πρότασης μας ενώ επισήμανε ότι πριν καταλήξουμε πρέπει να γνωρίσουν ακόμη και άλλους παράγοντες κυρίως τους μέσους μισθούς που εφαρμόζονται στον κλάδο. Δηλαδή ο ΣΕΒ από την μία έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς στα 586 και 511 ευρώ και από την άλλη ισχυρίζεται ότι αυτούς τους μισθούς πρέπει να πάρουμε υπόψη για τις κλαδικές συμβάσεις.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Ημαθίας, Κοζάνης και Φλώρινας.Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στην PANINI FOODS , ΔΕΛΤΑ (ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ) , ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ(ALFA ΖΥΜΕΣ) ,TOTTIS FOODS , ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ (ΓΑΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ).

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων και του Κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Κιλκίς ,Σερρών και Πιερίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στον ΚΟΥΚΑΚΗ , KONVA Α.Ε.Β.Ε , ΤΟRRΕ ,EURIMACK , U & S UNISMACK ABEE, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΣΕΡΓΑΛ, TO ΧΡΥΣΟ (ΖΥΜΕΣ) , ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ,ΚΟΡΦΗ , ΒΙΟΖΩΚΑΤ, ΜΕΒΓΑΛ (ΠΙΕΡΙΑ ).

Περισσότερα...

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

 Ο σχεδιασμός της ομοσπονδίας για τις επόμενες ημέρες ενόψει της πρωτομαγιάς

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

• 18/4 ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
• 20/4 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
• 23/4 ΔΕΛΤΑ (ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
• 25/4 ΚΑΝΑΚΙ – ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
• 26/4 ΕΛΜΠΙΣΚΟ – ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

• 20/4 PANINI – TOTTIS FOODS – ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ(ΑΛΦΑ ΖΥΜΕΣ)
ΔΕΛΤΑ(ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ) – ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΡΓΟΛΙΔΑ

• 25/4 ΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΗΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ – ARGEAS FRUIT

ΕΥΒΟΙΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ

• 23/4 ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
• 25/4 ΦΙΞ
• 26/4 ΜΙΜΙΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΕΛΑ & ΚΕGO)
• 27/4 COCA-COLA (ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

• 25/4 ΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΗΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ ΣΟΦΙΚΟ –
ARGEAS FRUIT

ΛΑΚΩΝΙΑ

• 26/4 ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ Α.Ε – AGROSPARTA ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ –
Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΛΑΚΩΝΙΑ» - SPARTA ORANGE

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio