ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Ημαθίας, Κοζάνης και Φλώρινας.Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στην PANINI FOODS , ΔΕΛΤΑ (ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ) , ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ(ALFA ΖΥΜΕΣ) ,TOTTIS FOODS , ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ (ΓΑΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων και του Κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Κιλκίς ,Σερρών και Πιερίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στον ΚΟΥΚΑΚΗ , KONVA Α.Ε.Β.Ε , ΤΟRRΕ ,EURIMACK , U & S UNISMACK ABEE, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΣΕΡΓΑΛ, TO ΧΡΥΣΟ (ΖΥΜΕΣ) , ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ,ΚΟΡΦΗ , ΒΙΟΖΩΚΑΤ, ΜΕΒΓΑΛ (ΠΙΕΡΙΑ ).

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο σχεδιασμός της ομοσπονδίας για τις επόμενες ημέρες ενόψει της πρωτομαγιάς

Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

• 18/4 ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
• 20/4 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
• 23/4 ΔΕΛΤΑ (ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
• 25/4 ΚΑΝΑΚΙ – ΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
• 26/4 ΕΛΜΠΙΣΚΟ – ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

• 20/4 PANINI – TOTTIS FOODS – ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ(ΑΛΦΑ ΖΥΜΕΣ)
ΔΕΛΤΑ(ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ) – ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΡΓΟΛΙΔΑ

• 25/4 ΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΗΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ – ARGEAS FRUIT

ΕΥΒΟΙΑ – ΒΟΙΩΤΙΑ

• 23/4 ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
• 25/4 ΦΙΞ
• 26/4 ΜΙΜΙΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ (ΚΑΣΤΕΛΑ & ΚΕGO)
• 27/4 COCA-COLA (ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

• 25/4 ΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΗΣ – ΣΕΛΟΝΤΑ ΣΟΦΙΚΟ –
ARGEAS FRUIT

ΛΑΚΩΝΙΑ

• 26/4 ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ Α.Ε – AGROSPARTA ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ –
Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «ΛΑΚΩΝΙΑ» - SPARTA ORANGE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ

Κλιμάκιο από την διοίκηση της ομοσπονδίας ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών στις περιφέρειες Μακεδονία-Θράκη και Θεσσαλία. Εργοστάσια που έγινε παρέμβαση της ομοσπονδίας στην περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης (ΚΑΛΑΣ-ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ-ΣΕΛΕΚΤΑ-ΡΟΔΟΠΗ-ΚΑΛΑΣ-ΣΕΛΕΚΤΑ-ΡΟΔΟΠΗ-ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΗΟΝΟS – PELOPAC - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ), στη περιοχή της Θεσσαλίας (LAFARM-ΒΙΟΛΑΝΤΑ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία.Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ FRONERI-NESTLE

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας, για το κλείσιμο του εργοστασίου παγωτού Froneri – Nestle στον Ταύρο Αττικής.
Η εργοδοσία υπερασπίστηκε την απόφαση της και προχωρά στη διαδικασία των «οικειοθελών αποχωρήσεων» των εργαζομένων, που στην πραγματικότητα είναι απολύσεις, αφού και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους παραδέχθηκαν πως αν κάποιος εργαζόμενος αρνείτο να υπογράψει την «οικειοθελή αποχώρηση», θα καταγγελλόταν η σύμβαση του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περιοδεία στην επιχείρηση ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε στην ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, του συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης . Έγινε ενημέρωση για τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση προγραμματίζει να φέρει προς ψήφιση το επόμενο διάστημα και αναπτύχθηκε συζήτηση με τους εργαζόμενους για ζητήματα του κλάδου (ΣΣΕ, συνθήκες εργασίας κ.α.).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κλιμάκιο της ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών μαζί με το κλαδικό συνδικάτο διαλογής- ψύξης Νάουσας βρέθηκε σε διαλογητήρια της περιοχής αλλά και στο εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας. Απευθύνεται κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη ενόψει «της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης» και των νέων αντεργατικών μέτρων που προετοιμάζει, παράλληλα έγινε συζήτηση για προβλήματα που υπάρχουν μέσα στους χώρους δουλειάς και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν από τους εργαζόμενους.

Μάιος 2018