ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΜΗΡΟΣ

Δελτίου Τύπου Για το τραγικό «εργατικό ατύχημα» και το θάνατο συναδέλφου στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ στην (Μεγάρχη–Τρικάλων)

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Τρικάλων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Λεωνίδα Δημούση που έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην επιχείρηση την ώρα της δουλειάς του . Απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας αλλά και στο νομό μας είναι καθεστώς η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που υπερβαίνει κατά πολύ το 8ωρο και τα πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές. Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ


Για τη σημερινή απεργία
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα, στους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Η σημερινή απεργία είναι έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στη μεγαλοεργοδοσία που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους, ότι τώρα δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις, δεν είναι ώρα για αυξήσεις και για αγώνες που θα αναχαιτίσουν το κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Τετάρτη 28/07/2021 ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «νέο σχολείο», ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Σημάδεψαν τη ζωή μας από την προηγούμενη οικονομική κρίση και συνεχίζονται με τη νέα που είναι σε εξέλιξη.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ = ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ!

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συνδικαλιστών που οργάνωσαν τα σωματεία μας με σκοπό την οργάνωση της απάντηση της εργατικής τάξης, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.Στη σύσκεψη ήρθε εικόνα από τους χώρους των εμπορικών καταστημάτων και των σουπερμάρκετ, από τον κλάδο των τροφίμων & ποτών, από τους εργαζόμενους στην υγεία, τον επισιτισμό και τον τουρισμό, από τους μουσικούς και από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, των οποίων οι σπουδαστές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μάλιστα εκπρόσωπος των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παρουσίασε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, που σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπέρασαν τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και τίμησαν αγωνιστικά, με απεργία τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και την παγκόσμια μέρα αγώνα της τάξης μας, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους-οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής».

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ χαιρετίζουν την απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ που συνεχίζεται αύριο με νέα 24ωρη. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στεκόμαστε στο πλάι σας, στην μάχη που δίνεται. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΦΑΓΕ για την άδικη απόλυση που έκανε και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στον όμιλο Φιλίππου όπου ανήκει η ΦΑΓΕ, όπως και η ΕΒΓΑ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι μπροστά στην ακόρεστη δίψα τους για μεγαλύτερα κέρδη.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσετο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Επιμένει στον εμπαιγμόμαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, αφού αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή διατύπωσε και διεκδίκησε το μαθητικό, γονεϊκό και εργατικό-λαϊκό κίνημα. Όσο ηεκπαίδευση, η υγεία και το μέλλον των παιδιών μας αντιμετωπίζεται σαν κόστος, όσο δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio