ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συνάδελφοι-ισσες,μετά από συμβούλιο του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 17/09/2023 αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκύρηξε η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών για την Πέμπτη 21 Σεμπτέμβρη. Λίγες μέρες μετά τις πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα και έχουν διαλύσει οικογένειες, εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, η κυβέρνηση φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο που να επιβάλει και να νομιμοποιεί τη σύγχρονη σκλαβιά. Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου - 5νθημερου - 40ωρου. Η κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες θέλει να εξασφαλίσει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν με 13 ώρες δουλειά την μέρα, 78 ώρες δουλειά την βδομάδα ενώ τους δίνει και το δικαίωμα να μην πληρώνουν υπερωρίες,μιας και οι παραπάνω ώρες δουλειάς θα φαίνονται σε διαφορετικά ΑΦΜ της εταιρίας.Οι Κυριακές και οι Αργίες θα είναι πλέον παρελθόν.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, κατάθεσε προς δημόσια διαβούλευση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Περισσότερα...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Οι θέσεις της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του κλάδου Τροφίμων – Ποτών για το
Νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης που έχει φέρει σε διαβούλευση
(και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην σελίδα opengov.gr)

Με τη δράση και τις διεκδικήσεις του εγχώριου και διεθνούς εργατικού κινήματος στις αρχές του 19ου αιώνα θεσπίστηκαν όρια στην εργασία που σε ένα βαθμό προστάτευαν τους εργαζόμενους από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, την καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού. Οι αγώνες αυτοί ήταν η συνέχεια της κατάκτησης του 8ωρου για πρώτη φορά στον κόσμο το 1886 στο Σικάγο μετά τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις που κάθε Πρωτομαγιά τιμά η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους για ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου από τον κορονοϊό και επιπλέον μια άγρια επίθεση που εξελίσσεται γύρω και πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Η πραγματική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ,το ΣΕΠΕ, υπολειτουργούν και λόγω της υποστελέχωσης ενώ τώρα είναι και με προσωπικό ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας επιτόπιος έλεγχος και η όποια παρέμβαση να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συστάσεις.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Δ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ALLUMINCO

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Καταγγέλλουμε την παράνομη τρομοκρατική απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας από την εργοδοσία της ALLUMINCO. Η συγκεκριμένη εταιρεία παραβιάζει ακόμα και τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που υποτίθεται πως προστατεύει ακόμα η νομοθεσία και απολύει με το έτσι θέλω συνδικαλιστές.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ


Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση προκαλούν.
Το Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα υγεία και ασφάλεια. Μια εκδήλωση από την οποία απουσιάζουν Εργατικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες ιδιαίτερα από χώρους που τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι σχεδόν καθημερινά. Η πρόκληση γίνεται ακόμα πιο έντονη με την συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου της Deport. Του εργολάβου που δραστηριοποιείται στο λιμάνι (COSCO) όπου σκοτώθηκε ένας συνάδελφος μας και με καθημερινά «εργατικά ατυχήματα». Επίσης είναι γνωστό ότι δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία για να κολληθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και η εντατικοποίηση πάει σύννεφο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτούν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει ο αγώνας για να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις οικογένειες τους, όρθιοι και υγιείς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 6:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
> ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
> ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
> ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Η κατάσταση με την ακρίβεια δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που πάμε για ψώνια σκεφτόμαστε τι δεν θα αγοράσουμε. Οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στα νοίκια, στην Ενέργεια τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται, πληρώνουμε ένα κάρο φόρους ενώ οι μισθοί μας παραμένουν παγωμένοι.
^ Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%!
^ Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 29%, στη στέγαση 19%. Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας, τοι μεγάλα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στη κυριολεξία , με κέρδη ρεκόρ!

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio