ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας!
Συμμετέχουμε στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση,
Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 2μμ, στο εργοστάσιο τροφών (πρ. Kego)
Την ίδια ημέρα, τρίωρη στάση εργασίας 1 μμ - 4 μμ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Το Σωματείο μας, όλα τα χρόνια της ύπαρξης και δράσης του:
• είναι εργαλείο διεκδίκησης από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε
• έχει συμβάλει στη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας
• είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε
Στα τρία χρόνια της τελευταίας θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου ήρθαμε όλοι μας αντιμέτωποι με σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργείων και ιδιαίτερα στον όμιλο AVRAMAR.
Στα χρόνια αυτά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αναδιαρθρώσεων με τη δημιουργία νέων σχημάτων με μεγαλύτερο την AVRAMAR. Η συνένωση συνοδεύτηκε αμέσως με επίθεση στα δικαιώματά μας. Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούμε στη νέα εταιρεία με υπογραφή αποδοχής αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Μεγάλωσε η εντατικοποίηση της δουλειάς. Δυνάμωσε η προσπάθεια να εμποδιστεί η οργάνωση και η συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας του Συνδικάτου μας, χθες Τρίτη 6 Φλεβάρη.
Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε το πώς θα οργανωθεί η δράση του Συνδικάτου σε κάθε χώρο δουλειάς το επόμενο διάστημα. Σταθμός κορύφωσης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας αποτελεί η απεργία στις 28 Φλεβάρη, με σύνθημα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ», την οποία αποφάσισε η Ομοσπονδία μας όπως και δεκάδες άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα και με βασικά αιτήματα την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια. Ανταλλάχθηκε πείρα από χώρους δουλειάς που υπάρχουν αγωνιστικές διαδικασίες πανελλαδικά, σε άλλους κλάδους αλλά και στον κλάδο μας και στο Ηράκλειο.

Περισσότερα...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ AGROTICA

Συναγωνιστές βιοπαλαιστές αγρότες βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι,
εκ μέρους των Εργατικών Σωματείων χαιρετίζουμε την σημερινή μαχητική σας συγκέντρωση και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας. Αιτήματα που μας αφορούν όλους.
Αφορούν την εργατική τάξη, τις λαϊκές οικογένειες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά πρωτίστως στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συνάδελφοι-ισσες,μετά από συμβούλιο του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 17/09/2023 αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκύρηξε η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών για την Πέμπτη 21 Σεμπτέμβρη. Λίγες μέρες μετά τις πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα και έχουν διαλύσει οικογένειες, εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, η κυβέρνηση φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο που να επιβάλει και να νομιμοποιεί τη σύγχρονη σκλαβιά. Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου - 5νθημερου - 40ωρου. Η κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες θέλει να εξασφαλίσει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας ξεζουμίζουν με 13 ώρες δουλειά την μέρα, 78 ώρες δουλειά την βδομάδα ενώ τους δίνει και το δικαίωμα να μην πληρώνουν υπερωρίες,μιας και οι παραπάνω ώρες δουλειάς θα φαίνονται σε διαφορετικά ΑΦΜ της εταιρίας.Οι Κυριακές και οι Αργίες θα είναι πλέον παρελθόν.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, κατάθεσε προς δημόσια διαβούλευση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα που στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον, θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Περισσότερα...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Οι θέσεις της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του κλάδου Τροφίμων – Ποτών για το
Νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης που έχει φέρει σε διαβούλευση
(και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην σελίδα opengov.gr)

Με τη δράση και τις διεκδικήσεις του εγχώριου και διεθνούς εργατικού κινήματος στις αρχές του 19ου αιώνα θεσπίστηκαν όρια στην εργασία που σε ένα βαθμό προστάτευαν τους εργαζόμενους από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, την καταπόνηση του ανθρώπινου οργανισμού. Οι αγώνες αυτοί ήταν η συνέχεια της κατάκτησης του 8ωρου για πρώτη φορά στον κόσμο το 1886 στο Σικάγο μετά τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις που κάθε Πρωτομαγιά τιμά η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 19:00, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε ότι είχε απομείνει σε εργασιακά δικαιώματα. Στόχος των βιομηχάνων και του κράτους είναι να φορτώσουν στις πλάτες μας τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.Με αφορμή την πανδημία, βρήκαν την ευκαιρία στα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, να προσθέσουν νέα μετις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες φτάνουν καταγγελίες από συναδέλφους για ανεπαρκή μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου από τον κορονοϊό και επιπλέον μια άγρια επίθεση που εξελίσσεται γύρω και πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Η πραγματική κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια. Δεν υπάρχει ουσιαστική επίβλεψη κι έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας των εργαζομένων τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι για τους τύπους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ,το ΣΕΠΕ, υπολειτουργούν και λόγω της υποστελέχωσης ενώ τώρα είναι και με προσωπικό ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας επιτόπιος έλεγχος και η όποια παρέμβαση να περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συστάσεις.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio