ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΜΙΚΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ HQF
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΕΠΕ, ΜΜΕ

Σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο ΜΙΜΙΚΟ δεν έχει καταβληθεί ακόμα το επίδομα αδείας. Το συγκεκριμένο επίδομα πρέπει να καταβάλλεται μαζί με την άδεια του εργαζόμενου, προκειμένου να μπορέσει να το αξιοποιήσει κατά τη διάρκειά της. Η ανάπαυση και οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορέσει ο εργαζόμενος να ξεκουραστεί από την κόπωση μιας ολόκληρης χρονιάς, στη δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Ακόμα περισσότερο που για τους περισσότερους το επίδομα θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν ακόμα πιο πιεστικές ανάγκες. Γι' αυτό η συνεχιζόμενη μη καταβολή του, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς ο Σεπτέμβρης είναι μήνας μεγάλων εξόδων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΦΕΡΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις απειλές και τη σωματική επίθεση εναντίον εργαζομένου από εκπρόσωπο της εργοδοσίας της εν λόγο επιχείρησης. Στο στόχαστρο της επίθεσης, που σημειώθηκε χτες, βρέθηκε ο Τζαβέντ Ακράμ Γκοντάλ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Έβρου του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου της επιχείρησης και αντιπρόεδρος του Σωματείου μας. Ο εργαζόμενος, μαζί με συναδέλφους του, βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων και για άλλα προβλήματα που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι ,συναδελφισσες,
Το Δ.Σ. του σωματείου μας σας καλεί στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τα παρακάτω θέματα :
1. Απολογισμός δράσης της Διοίκησης.
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Τα 3 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις.

Περισσότερα...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:30μμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ (ΖΑΡΝΤΕΝ) ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέες, νέοι
Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά την δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι φασίστες σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές, κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) βγάζει ανακοίνωση στη 1 τη νύχτα. Τέτοια αντανακλαστικά !!! Πέρασαν 700 εφαρμοστικοί νόμοι, 4 μνημόνια και κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εντείνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για παραγωγή νόθων αντιπροσώπων. Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας. Αυτό που τους πειράζει είναι η προσπάθεια αποκάλυψης της νοθείας και της μετατροπής των εργατικών κέντρων σε ανώνυμες εταιρείες, τους πειράζει η προσπάθεια να εκφραστούν οι εργάτες από τα δευτεροβάθμια όργανα και όχι οι εργοδότες.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η κυβέρνηση Σύριζα Ανελ έχει βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωση της δίκης ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή. Αποδεικνύεται ότι η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα πάει χέρι - χέρι με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία τις διώξεις και επιθέσεις εναντίον συνδικαλιστών αγωνιστών. Η απάντηση στους φασίστες και τα αφεντικά τους είναι ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSCO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Στηρίζουμε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στον Πειραιά, στα εμπορευματοκιβώτια στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco με κύριο αίτημα την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτός και μόνο αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Στις επιχειρήσεις του κλάδου όπου καταγράφονται κατακτήσεις με τον ίδιο και μόνο τρόπο έχουν επιτευχθεί.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 19.30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΡΓΟΣ

Συνάδελφοι,
το Συνδικάτο μας όλα αυτά τα χρόνια είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου του κλάδου για να διεκδικήσει το δίκιο του. Είναι πάρα πολλές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να ανακληθούν απολύσεις, να καταβληθούν δεδουλευμένα, μισθοί, υπερωρίες, νυχτερινά, δώρα, επιδόματα κα. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), άδειες που δεν δίνονταν. Ήμασταν μπροστά στην υπεράσπιση κάθε δικαιώματος. Δώσαμε μαζί μια σειρά μικρές και μεγάλες μάχες και πολλές από αυτές τις κερδίσαμε!
Παλέψαμε ενάντια σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων και δικαιωθήκαμε!
Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της Αλληλεγγύης μας για τις εργατικές οικογένειες με τα Λαϊκά Φροντιστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων με σύνθημα: «Παλεύουμε και διεκδικούμε μόρφωση για όλα τα παιδιά. Υψώνουμε το δικό μας τοίχος ταξικής λαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της μόρφωσης. Δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο.» και συνεχίζουμε!

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio