ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ AVRAMAR


Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR που για άλλη μια φορά με αυταρχικές μεθόδους παρεμποδίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων σε απεργία.
Αυτή τη φορά σε μέρα απεργίας κανόνισε εργασίες πέραν των απαραίτητων και πέραν του ωραρίου, υποχρεώνοντας συναδέλφους να έρθουν για δουλειά ακόμα και από τις τέσσερις τα χαράματα. Με αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοι αναγκάζονται στην ουσία να δεσμευτούν από την προηγούμενη μέρα πως δε θα απεργήσουν. Δεν είναι καινούργιες αυτές οι πρακτικές. Σε κάθε απεργία οι μηχανισμοί της εργοδοσίας πιέζουν κα τρομοκρατούν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν, αλλά και συνολικά να μένουν μακριά από τη δράση του σωματείου.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Για την ομιλία του υπουργού εργασίας στη Βουλή
Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία ήταν η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στην κυβέρνηση και τους βιομήχανους που προωθούν το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Η επιτυχία της απεργίας προκάλεσε μεγάλο πανικό στον Υπουργό Εργασίας όπου με ένα κρεσέντο απειλών, ψεμάτων και συκοφαντιών από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να απολογηθεί στα αφεντικά του που μάλλον του τράβηξαν το αυτί για το σημερινό φιάσκο που έπαθε η κυβέρνηση και επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας χαιρετίζει τις σημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων ποτών πού από νωρίς τα ξημερώματα έδωσαν παλικαρίσια μάχη με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η οργάνωση μας μαζί με δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες συνδικάτα. Η σημερινή συμμετοχή στην απεργία είναι η πρώτη απάντηση απέναντι στο νομοσχέδιο όλεθρο της κυβέρνησης που καταργεί το πενθήμερο οκτάωρο και την Κυριακή αργία στον κλάδο, φέρνει δουλειά ως και 13 ώρες την ημέρα 7 μέρες τη βδομάδα 365 ημέρες το χρόνο.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία δεκάδων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών και εκατοντάδων συνδικάτων στην αυριανή απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την τροπολογία παγώματος των τριετιών, σέρνει στα δικαστήρια το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ, την Ένωση Εργαζομένων Εναέριας Κυκλοφορίας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο τηλεπικοινωνιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι άθλιοι έφτασαν στο σημείο πριν ακόμα βγάλουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία τα σωματεία των εργαζομένων ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ και αυτά να στέλνουν στα δικαστήρια.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΙΝΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε : Την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στις επιχειρήσεις - εκμεταλλεύσεις παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας τροφίμων και ποτών σε όλη τη χώρα.

ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και κάθε αργίας στον κλάδο
τροφίμων και ποτών.
ΟΧΙ στην κατάργηση το 5νθήμερου, την 6η μέρα δουλειάς.
ΟΧΙ στη δουλειά 13 ώρες την ημέρα.
ΟΧΙ στις συμβάσεις μηδενικών ωρών.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Συνάδελφοι-σσες.
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών όπως και δεκάδες άλλες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πανελλαδικά. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έρχεται να συμπληρώσει όλους τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους (Αχτσιόγλου- Βρούτση, Χατζηδάκη). Η κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο και νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 13 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι αιτία πολέμου - Δεν το δεχόμαστε! Απαντάμε με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! Ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας
Συναδέλφισσες – φοι, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλλει τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσης με το νέο νομοσχέδιο όλεθρο, με τη μονιμοποίηση και γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία, την πολλαπλή απασχόληση.

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/2023
Απεργιακή Συγκέντρωση , 10:30πμ Κεντρική Πλατεία Το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα είναι αιτία πολέμου.
Δεν το δεχόμαστε - Θέλουν να δουλεύουμε 13 ώρες την ημέρα–7 μέρες την εβδομάδα– 365 μέρες το χρόνο Καταργούν την Κυριακάτικη Αργία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία και στην πόλη μας μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


    Αντιπροσωπεία σωματείων επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης για να επιδώσει το ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που εκδόθηκε με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα των προσφύγων.Εκεί, η αντιμετώπιση των αντιπροσώπων των σωματείων ήταν απαξιωτική. Ενώ επιδιώχθηκε να δοθεί το ψήφισμα σε κάποιον αρμόδιο του Υπουργείου και εξηγούσαμε τι είναι η σημερινή ημέρα, αυτό δεν έγινε δυνατόν μιας και παρέπεμπαν τους εκπροσώπους 500 και πλέον σωματείων από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο.    Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δείχνει που έχουν γραμμένους και τους πρόσφυγες και τους εκπροσώπους τους. Τους πρόσφυγες τους θεωρούν απειλή, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό τους. Καλούμε κάθε πρόσφυγα, κάθε μετανάστη να έρθει σε επαφή με τα σωματεία για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματά που έχουν. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να νιώσουν, όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας, την δύναμή μας.

    BINTEO: https://youtu.be/PSdIuG0F7bs

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio