ΔΕΛΤΙ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν.Αττικής και Νήσων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ και καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και εκβιαστική απόλυση του συναδέλφου μας Ευσταθιάδη Δημήτρη από την εργοδοσία της επιχείρησης ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΒΕΕ. Πρόκειται για ωμή συνδικαλιστική δίωξη , καθώς ο συνάδελφος μας ήταν υποψήφιος με το σωματείο του και μάλιστα δύο μέρες πριν πάει η κάλπη στο εργοστάσιο πράγμα που φανερώνει το πόσο ενοχλεί την εργοδοσία η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENIC QUALLITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Καθολική ήταν η συμμετοχή και σήμερα, την 1η ημέρα της νέας 48ωρης απεργίας στο πτηνοσφαγείο της HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ συμφερόντων ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην Εύβοια, που κηρύχθηκε με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την προηγούμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024.
Αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρεία που έχει οριστεί για 12μμ, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις ανάλογα και με τα αποτελέσματα της συνάντησης. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ HELLENIC QUALLITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ


Με καθολική συμμετοχή στο πτηνοσφαγείο της HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ συμφερόντων ΦΙΛΙΠΠΟΥ στην Εύβοια πραγματοποιείται σήμερα η δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας για αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Μετά από 2 εβδομάδες κινητοποιήσεων παραμένει και δυναμώνει η ενότητα μας. Σήμερα, στη μαζικότερη Γενική Συνέλευση αυτού του διαστήματος, ομόφωνα αποφασίστηκε η προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρία (στις 12 το μεσημέρι).

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖ ΦΑΓΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει τον αγώνα που δώσαμε μαζί οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ
Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με τις δύο 48ωρες Απεργίες, κρατήσαμε υπερήφανη και αξιοπρεπή στάση, παρά το μεγάλο κόστος σε μεροκάματα και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν στα σπίτια μας. Δείξαμε την δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, σταματήσαμε την παραγωγή στο εργοστάσιο που ειδικά στην πρώτη 48ωρη πραγματικά νέκρωσε και έκανε φανερό ποιοι είναι πραγματικά απαραίτητοι για να βγει η παραγωγή, ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ HQF ΕΥΒΟΙΑΣ


Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλληκαρήσιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της HQF- «ΜΙΜΙΚΟΣ» για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς τους και εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, ο μαζικός, ταξικός αγώνας για όλα όσα έχουμε ανάγκη αποτελεί το μόνο τρόπο που έχουν οι εργαζόμενοι για να δουν μια άσπρη μέρα. Κρατάτε γερά συνάδελφοι! Αποτελείται φωτεινό παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη του κλάδου μας! Είμαστε στο πλευρό σας και ο αγώνας σας μας δίνει κουράγιο και δύναμη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων
Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης από τη νέα δημοτική αρχή, αφού απαίτησε από αυτό να παραδώσει τα κλειδιά και να φύγει από τα γραφεία του, που βρίσκεται εδώ και χρόνια, δίπλα στο κυλικείο του γκαράζ του δήμου. Δεδομένου ότι πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του δήμου έχουν στο γκαράζ την έδρα τους, πρακτικά γίνεται επιχείρηση να ξεκοπεί το σωματείο από τους εργαζόμενους και να παρεμποδιστεί η δράση του, για να μπορούν απρόσκοπτα να εφαρμόζουν τις αντεργατικές πολιτικές τους.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Όλοι στο μεγάλο ραντεβού, να υποδεχτούμε όπως αξίζει τους μεταλεργάτες της ΛΑΡΚΟ, όλες και όλους όσοι διεκδικούν αγωνιστικά ζωή και δουλειά με βάση τις ανάγκες τους. Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός έρχεται στη ΔΕΘ για να επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Αυτό απέδειξε και η πρεμούρα τους, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να προχωρήσουν στην καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, να δώσουν άλλη μια απλήρωτη ώρα δουλειάς στα αφεντικά.Ο στόχος είναι να μεγαλώνει συνεχώς ο χρόνος που οι εργάτες θα δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία, να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος που παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων.Άλλωστε, στις «συστάσεις» της Κομισιόν λίγο μετά τις Ευρωεκλογές, έσταζε μέλι για:

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


    Αντιπροσωπεία σωματείων επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης για να επιδώσει το ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που εκδόθηκε με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα των προσφύγων.Εκεί, η αντιμετώπιση των αντιπροσώπων των σωματείων ήταν απαξιωτική. Ενώ επιδιώχθηκε να δοθεί το ψήφισμα σε κάποιον αρμόδιο του Υπουργείου και εξηγούσαμε τι είναι η σημερινή ημέρα, αυτό δεν έγινε δυνατόν μιας και παρέπεμπαν τους εκπροσώπους 500 και πλέον σωματείων από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο.    Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δείχνει που έχουν γραμμένους και τους πρόσφυγες και τους εκπροσώπους τους. Τους πρόσφυγες τους θεωρούν απειλή, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό τους. Καλούμε κάθε πρόσφυγα, κάθε μετανάστη να έρθει σε επαφή με τα σωματεία για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματά που έχουν. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να νιώσουν, όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας, την δύναμή μας.

    BINTEO: https://youtu.be/PSdIuG0F7bs

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio