ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΩΤΗΣ


Συναδέλφισες - συνάδελφοι στην εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ
Το ΔΣ του Συνδικάτου καταγγέλλει την πρακτική της εργοδοσίας να επιβάλει με το έτσι θέλω σε όλους τους εργαζόμενους της παραγωγής να αιτηθούν από την κανονική τους άδεια την εργάσιμη εβδομάδα από 27/3/2023 μέχρι 31/3/2023 με αιτιολογία της εταιρείας ότι «δεν πάμε καλά». Μάλλον το «δεν πάμε καλά» προσδιορίζει όλους τους εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια που εργάζονται στην εταιρεία δεν έχουν δει σημαντική αύξηση στο μισθό τους και στις απολαβές τους, σε αντίθεση με την επιχείρηση που κάθε χρόνο γεμίζει τα ταμεία της με δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ και δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από τις εξαγωγικές της δραστηριότητες.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένωνστον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων της ΕΑΣ Ηρακλείου οι οποίοι αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επιβίωση της ΕΑΣΗ, αλλά και την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Η αλληλεγγύη και η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην συνεχόμενη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Το σωματείο μας καταγγέλλει το γεγονός των συνεχιζόμενων εργατικών ατυχημάτων στην εταιρεία και απαιτεί άμεσα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Άλλοι δύο συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν στο εργοστάσιο τροφών της εταιρείας στην Πάτρα, ενώ μια βδομάδα πριν συνάδελφος τραυματίστηκε στις εγκαταστάσεις στη Φωκίδα.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 18.30

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών. Στην Γαλλία συνεχίζονται μαζικές, αγωνιστικές δράσεις και απεργίες σε σειρά κλάδων. Οι δρόμοι της Γαλλίας και χθες το βράδυ είχαν πλημμυρίσει από έναν λαό που διαδήλωνε για τη ζωή του, ενώ σήμερα οργανώνονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες βιομηχανίες σε όλη την χώρα.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 8 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΗ


Συναδέλφισσες-φοι,
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη μαζική συμμετοχή των συνδικάτων, σωματείων και όλων των εργαζομένων στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που απήργησαν και όλες τις συναδέλφισσες, όλους τους συναδέλφους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα και απήργησαν, ενάντια στη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Για μια ακόμη φορά όπως και στην απεργία στις 8 Μάρτη «βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας καθώς και των άλλων μεγάλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, από τη συμμετοχή και τη συγκέντρωση των συνδικάτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, το πρωί σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Πατρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο ιχθυοτροφών, σε ένα μηχάνημα το οποίο αποξηραίνει τα υλικά. Από αυτή τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι του εργοστασίου. Οι δύο τους, οι οποίοι έφεραν τραύματα στο κεφάλι, , μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ


Συνάδελφοι,
Σας προσκαλούμε στη σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7μμ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ για να συζητήσουμε τη συνέχεια του συγκλονιστικού και ελπιδοφόρου αγώνα των εργατών, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών για το έγκλημα στα Τέμπη, για να βάλουμε στο επίκεντρο της δράσης μας το ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Αυτές τις ώρες στην Γαλλία πραγματοποιούνται τεράστιες, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Ο αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας εδώ και μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς και συζήτησης για όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μακρόν στην προσπάθεια της να περάσει το αντιδραστικό νόμο κήρυξε απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο του Παρισιού, επιτίθεται με βία, κλιμακώνει την καταστολή. Όλα αυτά όμως δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα και χιλιάδες κατέβηκαν ξανά σήμερα σε απεργίες σε μια σειρά κλάδους, σε μπλόκα στους δρόμους και μαζικές διαδηλώσεις που θα συνεχίζονται καθημερινά μέχρι την Γενική Απεργία της Πέμπτης 23 Μάρτη.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


    Αντιπροσωπεία σωματείων επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης για να επιδώσει το ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ που εκδόθηκε με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα των προσφύγων.Εκεί, η αντιμετώπιση των αντιπροσώπων των σωματείων ήταν απαξιωτική. Ενώ επιδιώχθηκε να δοθεί το ψήφισμα σε κάποιον αρμόδιο του Υπουργείου και εξηγούσαμε τι είναι η σημερινή ημέρα, αυτό δεν έγινε δυνατόν μιας και παρέπεμπαν τους εκπροσώπους 500 και πλέον σωματείων από πρωτόκολλο σε πρωτόκολλο.    Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δείχνει που έχουν γραμμένους και τους πρόσφυγες και τους εκπροσώπους τους. Τους πρόσφυγες τους θεωρούν απειλή, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό τους. Καλούμε κάθε πρόσφυγα, κάθε μετανάστη να έρθει σε επαφή με τα σωματεία για να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματά που έχουν. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να νιώσουν, όλοι αυτοί που επιβουλεύονται το μέλλον μας, την δύναμή μας.

    BINTEO: https://youtu.be/PSdIuG0F7bs

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio