ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συνδικαλιστών που οργάνωσαν τα σωματεία μας με σκοπό την οργάνωση της απάντηση της εργατικής τάξης, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.Στη σύσκεψη ήρθε εικόνα από τους χώρους των εμπορικών καταστημάτων και των σουπερμάρκετ, από τον κλάδο των τροφίμων & ποτών, από τους εργαζόμενους στην υγεία, τον επισιτισμό και τον τουρισμό, από τους μουσικούς και από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, των οποίων οι σπουδαστές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Μάλιστα εκπρόσωπος των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παρουσίασε το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους.


Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως θα οργανωθεί συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, την Πέμπτη 20/5, στις 19:00 στην Πλ. Ελευθερίας. Επίσης κάθε σωματείο θα καταρτίσει το δικό του σχέδιο παρεμβάσεων, εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για το νέο νομοσχέδιο, για την οργάνωση της εργατικής τάξης για την απάντηση που θα δώσει στην κυβέρνηση και τα αφεντικά που θέλουν να νομιμοποιήσουν την απλήρωτη εργασία.
Τέλος η σύσκεψη αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της επιτροπής ειρήνης Ηρακλείου για συμμετοχή στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαΐου , στις 19:00 στο Πάρκο Γεωργιάδη. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα, βίντεο και συζήτηση πάνω στις εξελίξεις που διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τη σφαγή που εξελίσσεται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό από το Ισραήλ και τη γενικότερη συγκέντρωση πυρός, που θέτουν τη χώρα μας στο μάτι του κυκλώνα πολεμικών συγκρούσεων.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio