ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Ημαθίας, Κοζάνης και Φλώρινας.Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στην PANINI FOODS , ΔΕΛΤΑ (ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ) , ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ(ALFA ΖΥΜΕΣ) ,TOTTIS FOODS , ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ (ΓΑΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ).

Η συζήτηση ήταν καλή σε όλους αυτούς τους χώρους με την συμμετοχή πολλών εργαζομένων.
Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς, μεταφέρθηκε εμπειρία από την πρόσφατη κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.

Στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς οι συνάδελφοι καλεστήκαν να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να δυναμώσουν την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά. Να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με την συμμετοχή τους στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Μάιος 2018