ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Πότων και του Κλαδικού Συνδικάτου Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο περιοδειών σε επιχειρήσεις του κλάδου στους νομούς Κιλκίς ,Σερρών και Πιερίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν περιοδείες στον ΚΟΥΚΑΚΗ , KONVA Α.Ε.Β.Ε , ΤΟRRΕ ,EURIMACK , U & S UNISMACK ABEE, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΣΕΡΓΑΛ, TO ΧΡΥΣΟ (ΖΥΜΕΣ) , ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ,ΚΟΡΦΗ , ΒΙΟΖΩΚΑΤ, ΜΕΒΓΑΛ (ΠΙΕΡΙΑ ).

Η συζήτηση ήταν καλή σε όλους αυτούς τους χώρους με την συμμετοχή πολλών εργαζομένων παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας στις επιχειρήσεις ΣΕΡΓΑΛ και ΚΟΡΦΗ να μην επιτρέψουν την είσοδο στους συνδικαλιστές.

Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον κλάδο με αυξήσεις στους μισθούς, μεταφέρθηκε εμπειρία από την πρόσφατη κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.

Στα πλαίσια του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς οι συνάδελφοι καλεστήκαν να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να δυναμώσουν την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά. Να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με την συμμετοχή τους στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Το επόμενο διάστημα αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε εργοστάσια του κλάδου στην Ημαθία, Πέλλα και Δυτική Μακεδονία προετοιμάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Μάιος 2018