ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες βιώνουν καθημερινά την βαθιά ταξική εκμετάλλευση. Δουλεύοντας για μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να είναι ουσιαστικά πεταμένοι, σε ανθυγιεινά- άκρως επικίνδυνα πλαστικά καταλύματα, μέσα στα χωράφια, δίπλα σε καλύβες ζώων. Έφυγαν από τις χώρες τους λόγο των ιμπεριαλιστικών πόλεμων της φτωχιάς και της εξαθλίωσης και βρήκαν στην Ελλάδα την Ευρωπαϊκή εκδοχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στα καταλύματα των μεταναστών στην Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Είναι αποτέλεσμα της πολίτικης που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες εργάτες γης ως συγχρόνους σκλάβους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, έχουν την ευθύνη για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης.

Η δήθεν «δημοκρατία τους» αποπνέει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η δικτατορία του κεφαλαίου που προστατεύει τους βιομηχάνους, τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εξουσία τους και τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Καλούμε τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες μαζί σαν ένας άνθρωπος να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι σε αυτή την πολιτική ν' αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.
Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο. Κόντρα στην εργοδοσία, τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio