ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Αρπάζοντας «τις ευκαιρίες που πάντα υπάρχουν» η εργοδοσία απέκτησε κέρδη εκατομμυρίων, με αύξηση τζίρου το 2019, αύξηση εξαγωγών και επενδύσεις τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το καρότο που ρίχνει η εργοδοσία λέγοντας μας πως είμαστε τυχεροί που δεν εφαρμόζει η εργοδοσία τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση είναι ήδη σάπιο. Οι αυξημένοι τζίροι, οι εξαγωγές επιτεύχθηκαν πάνω στη δουλειά και το μόχθο των εργαζομένων της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι και όχι η εταιρεία είναι αυτοί που βίωσαν την μείωση στο μισθό τους το 2016, είδαν το μισθό τους να καθορίζεται με βάση την αξιολόγηση της εταιρείας το 2018, βιώνουν την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία στο εργοστάσιο. Μ' αυτό τον τρόπο και όχι με άλλον, ήρθαν τα κέρδη, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις. Σ' αυτό το «επίτευγμα» έχει τεράστιες ευθύνες η ηγεσία τουεργοστασιακού σωματείου που καλεί τους εργάτες να δεχθούν παθητικά τον «νεκροθάφτη» τους στο όνομα πάντα του καλού της εταιρείας. Το όμορφο αφήγημα της εταιρείας ακολουθεί και η απειλή του μαστίγιου, όταν καλεί τους εργαζόμενους να είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν νέα πλήγματα στα εργατικά τους δικαιώματα μπροστά στις επιπτώσεις της κρίσης.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Συνάδελφε μη τσιμπάς. Οργανώσου και πέρνα στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Το Κλαδικό Σωματείο βρίσκεται δίπλα σου απλώνοντας το χέρι σε όποιον εργάτη - εργάτρια θέλει να αγωνιστεί. Σας καλεί πριν είναι αργά να πάρετε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια σας. Να μην δείξετε καμία εμπιστοσύνη στις «σειρήνες» της εργοδοσίας που με βεβαιότητα οδηγούν στο γκρεμό. Εμείς με τη δουλειά μας παράγουμε τους τόνους γάλακτος, οι εργοδότες απλά κολυμπάνε στα κέρδη που με τη δική μας δουλειά παράγουμε. Εμείς είμαστε οι χρήσιμοι ΟΧΙ αυτοί.
Το Κλαδικό Σωματείο σας καλεί άμεσα να μπείτε μπροστά ώστε να μη χαθεί καθόλου χρόνος.
Πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας :
• Με την οργάνωση στο ταξικό συνδικάτο. Ταυτόχρονα αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο
εργοδοτικό εργοστασιακό σωματείο.
• Δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία να μην τολμήσει να εφαρμόσει καμία από τις
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εναντίον των εργαζομένων.
• Παλεύοντας για αυξήσεις στους μισθούς και συμβάσεις κλαδικές, μείωση του εργάσιμου χρόνου.
• Απαιτώντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό αλλά και μέτρα υγιεινής και
ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς, δημιουργώντας όπου δεν υπάρχουν επιτροπές
υγιεινής και ασφάλειας με τη συμμετοχή τίμιων εργατών.
• Ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτούμε καμία περιστολή συνδικαλιστικής ελευθερίας όπως του
δικαιώματος στην απεργία.

Ιούνιος 2020