ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών στην:
Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 31 Μάη στις 10:30 το πρωί στη μεγάλη αίθουσα του Συνδικάτου
Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος)
Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη
Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό
(αποστάσεις, μέτρα ατομικής προστασίας όπως αντισηπτικά, γάντια, μάσκες)


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για να μετράμε αποτελέσματα στην πάλη μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωσή μας στο κλαδικό συνδικάτο. Να δυναμώσει το συνδικάτο μας, αυτό είναι το δικό μας όπλο, η συμμετοχή όλων των συναδέλφων και η αλληλεγγύη.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οξύνεται η κατάσταση και αυξάνονται τα προβλήματα τόσο για τους εργαζόμενους στον κλάδο μας όσο και γενικότερα για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Μεγαλώνει η αγωνία, η αβεβαιότητα και η ανησυχία για εμάς και τις οικογένειες μας, μιας και ταυτόχρονα με την πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εργοδοσία.
Πληρώσαμε πολλά - Δεν θα πληρώσουμε ξανά
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε πληρώσει πολλά με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Με τον ιδρώτα μας και σε πολλές περιπτώσεις με το αίμα μας έχουμε παράγει αμύθητο πλούτο, που όμως τον καρπώνονται μια χούφτα καπιταλιστές.
Κυβέρνηση, εργοδοσία, αστικά κόμματα, μας καλούν συνεχώς να «βάλουμε πλάτη», ότι «όλοι μαζί θα μοιραστούμε δίκαια τα βάρη». Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να μην διεκδικούμε το δίκιο μας και τον ιδρώτα μας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, οργανώνουμε την πάλη μας και παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο, παίρνουμε μέρος στην γενική μας
συνέλευση, οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν μας αξίζει και δεν αποδεχόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο να ζούμε με φόβο και ανασφάλεια. Εξάλλου χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά σε κανένα εργοστάσιο, σε κανένα χώρο δουλειάς, όλη η δύναμη είναι στα χέρια μας.
Ξέρουμε καλά πως ότι δικαιώματα είχαμε κατακτήσει, ήταν αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της.
Ενώ ο κλάδος μας, η βιομηχανία γάλακτος - τροφίμων - ποτών, είναι από τους πιο κερδοφόρους, την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουμε με μισθούς πείνας, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη. Συνεχώς επεκτείνονται οι εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, μέσω εργολάβων - δουλεμπορικών γραφείων, εποχικοί, ενοικιαζόμενοι και άλλοι. Ταυτόχρονα τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ πληθαίνουν και οι επαγγελματικές ασθένειες.
Πολλοί συνάδελφοί μας στα χωράφια, στα θερμοκήπια και στα ιχθυοτροφεία, δουλεύουν ανασφάλιστοι είτε ασφαλίζονται με το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου, χωρίς δικαιώματα.
Τώρα σε διάφορα εργοστάσια οι εργοδότες αξιοποιούν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ λόγω της πανδημίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αναστολή, αρκετοί να έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά, γενικεύεται η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία.
Να μην χαθεί χρόνος
Οργανώνουμε την πάλη μας, ενισχύουμε το Κλαδικό Συνδικάτο
Γάλακτος -Τροφίμων - Ποτών
Κυβέρνηση και εργοδοσία λογαριάζουν χωρίς να υπολογίζουν τη δική μας δύναμη. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε και εμείς τα δικά μας μέτρα. Με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς να ανοίξουμε το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει.
Όλοι στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μάη στις 10:30 το πρωί στη μεγάλη αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος)
Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό
(αποστάσεις, μέτρα ατομικής προστασίας όπως αντισηπτικά, γάντια, μάσκες)

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio