ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Τα σωματεία που υπογράφουμε εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους στη Χίο και στο σωματείο τους, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της δουλειάς τους, μετά την πυρκαγιά στον Ιχθυογεννητικό σταθμό. Περιμένουμε το αυτονόητο από τη διοίκηση του ομίλου τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι έβαζαν μονίμως πλάτη για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει η μονάδα. Αντίθετα όλοι οι εργοδότες που πέρασαν από τον όμιλο, έβγαλαν κέρδη, πήραν επιδοτήσεις και τώρα θα εισπράξουν αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι δε γίνεται να πληρώσουν πάλι τη ζημιά. Άσχετα λοιπόν με το τι αποφασίσει η διοίκηση να κάνει με τις εγκαταστάσεις, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν, χωρίς καμιά μεταβολή προς το χειρότερο των όρων εργασίας τους.

Ιούνιος 2020