ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΗ ΚΑΙ URIMACK ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Το Σωματείο Εργαζόμενων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την εργοδοσία των επιχειρήσεων UrimackS.A και Κουκάκη Α.Ε.Την Πρωτομαγιά, ημέρα απεργίας,όπουοι εργαζόμενοιτιμούν όλους αυτούς που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να δουλέψουν κανονικά. Οι εργοδότες, στοιχίστηκανπίσω από την προσπάθεια της κυβέρνησης που με αστεία τα επιχειρήματα προσπάθησε να μετατρέψει την Πρωτομαγιά από ημέρα απεργίας σε κινητή γιορτή.


Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, σε αυτές τις συνθήκες, δείχνει με το χειρότερο τρόπο ότι ο αντίπαλος για το λαό είναι ορατός και είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός γιατί δεν έχει σαν γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας , που αξιοποιούν την πανδημία επιταχύνοντας μέτρα και αναδιαρθρώσεις, για να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.
Η εκ περιτροπής εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αναγκαστικές άδειες, οι αναστολές συμβάσεων κλπ. είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Κυβέρνηση και εργοδοσία για να αντιμετωπίσουν την κρίση που διαφαίνεται, σχεδιάζουν παραπέρα διάλυση των ΣΣΕ, μεγαλύτερη μείωση μισθών, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, αναστολή συμβάσεων, ωράρια λάστιχο, τηλεργασία, απολύσεις .
Την Πρωτομαγιά να ακουστεί δυνατά ότι δεν θα πληρώσουν ξανά τα σπασμένα οι εργαζόμενοι.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio