ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια προσπαθεί να μας πείσει πως όλα πλέον άλλαξαν, είμαστε σε μια καινούρια εποχή. Στην ίδια λογική και οι επιχειρηματίες του κλάδου που καλλιεργούν τη λογική της αναμονής για τη βελτίωση της κατάστασης, τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Η "έξοδος από τα μνημόνια", η "επιστροφή στην κανονικότητα", η "νέα εποχή" είναι κενό γράμμα για εμάς τους εργαζόμενους! Ειδικά για εμάς, στον κλάδο των Τροφίμων- Ποτών, που είμαστε κλάδος πρότυπο για τον ΣΕΒ.


Γιατί είμαστε ο πρώτος κλάδος στη μεταποιητική βιομηχανία κατέχοντας το 25% του συνόλου, πρώτος βιομηχανικός κλάδος με την 16% μέση ετήσια ανάπτυξη στα χρόνια της κρίσης, με τις περισσότερες εξαγωγές απ' όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για τα αφεντικά του κλάδου!
Αυτό για εμάς, τους εργαζόμενους του κλάδου μεταφράστηκε σε μειώσεις μισθών, που δεν προβλέπεται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα, πληρωμή με κουπόνια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση της δουλειάς, εργατικά ατυχήματα, απολύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Έχουμε παραδείγματα για το τι σημαίνει η ανάπτυξή τους, τι σημαίνει η «κανονικότητα» τους για εμας:
• Στην «Candelli» (Nestlé) απλήρωτες υπερωρίες, κουπόνια σαν μέρος του μισθού, εντατικοποίηση, μη καταβολή επιδομάτων και τριετιών.
• Στην «Cretamel» εντατικοποίηση και τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πείνας.
• Στο «Σαβοϊδάκη» μισθοί στα τάρταρα, εντατικοποίηση, εκδίωξη συνδικαλιστών και απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης
• Στη «Physis» εργατικά ατυχήματα και καλλιέργεια ανασφάλειας στα πλαίσια της εποχικότητας της δουλειάς.
• Στην «Cretan Baker» ατελείωτες ώρες δουλειάς μέχρι εξάντλησης χωρίς πληρωμή υπερωριών, χαμηλοί μισθοί, εντατικοποίηση.
• Στης «Μανας τα καλούδια», μολις πριν λίγες μέρες συνάδελφος μας κινδύνευσε να χάσει το χέρι του σε εργατικό ατύχημα.
Η λίστα με τα παραδείγματα από τους χώρους δουλειάς του κλάδου μας είναι ατελείωτη και φανερώνει το πώς τα αφεντικά του κλάδου ξεσαλώνουν με τις πλάτες της κυβέρνησης από τη μια και του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού από την άλλη.
Την Πέμπτη 20/9 η "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στη βουλή την τροπολογία που εφαρμόζει στην πράξη τον κατάπτυστο, αντεργατικό νόμο Βρούτση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νυν Κιν.Αλ.), κατά τον οποίο το ύψος του κατώτατου μισθού θα καθορίζεται από υπουργική απόφαση που θα παίρνει υπόψη δήθεν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και όχι μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ εργαζομένων-εργοδοτών! Αυτός ο νόμος έφερε τον κατώτατο μισθό στα 586€ μικτά, αυτό το άθλιο 586€ επικύρωσε η ΓΣΕΕ με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.
Στην ίδια γραμμή και σε τοπικό επίπεδο η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Τη στιγμή που στο σύνολό της η εργατική τάξη του νομού μας ασφυκτιεί από τους μνημονιακούς, αντεργατικούς νόμους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (Κιν.Αλ.), ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του συνεχώς, ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στο ΕΚΗ, παρουσιάζεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη και μάλιστα ως "στέλεχος του Κιν.Αλ.".

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Το μόνο που τους ενοχλεί είναι η δράση των ταξικών δυνάμεων. Το μόνο που τους ενοχλεί είναι όταν οι εργαζόμενοι δεν κλαίνε την μοίρα τους για την κατάσταση, αλλα δοκιμάζουν τη δύναμη τους, οργανώνται στο Συνδικάτο τους και διεκδικούν ότι έχουν ανάγκη, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Τετοιο παράδειγμα ειναι η υπογραφή Επιχειρισιακής Συλλογικής Σύμβασης στην Αθηναϊκή Ζυθοποιεία διατηρώντας τις αυξήσεις στους μισθούς και αυξάνοντας τα επιδόματα!
Για μας, για το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και τις ταξικές δυνάμεις, ζωή δε μπορεί να είναι η μιζέρια, η χαμοζωή, το να μη μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας, τις ανάγκες των παιδιών μας!
Γι αυτο ελα στο Συνδικάτο, μη διστάζεις, δοκίμασες το «τα βγάζω πέρα και μόνος μου», «κοιτάω τη δουλειά μου», ελα τωρα να δοκιμάσεις των αγωνα για να κερδίσεις ότι σου αξίζει!

Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για την διεκδίκηση:

• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ανάμεσα στην ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.
• Αυξήσεις στους μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
• Επαναφορά κατώτερου μισθού Ε.Γ.Σ.Σ.Ε στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
• Aπεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/10, ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio