ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συνδικάτου μας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς στον κλάδο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών στη: Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης) Θέμα της γενικής συνέλευσης: Η οργάνωση της πάλης στον κλάδο μας και η προετοιμασία για την Απεργία στις 8 Νοέμβρη

Καμία επανάπαυση, κανείς εφησυχασμός, καμία αναμονή Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καθημερινά όλη αυτή την περίοδο, γίνεται έντονη προσπάθεια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και από τους εργοδότες, τον ΣΕΒ και τους βιομήχανους του κλάδου μας, να μας παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο, να μας καθησυχάσουν ότι θα «βελτιωθεί η ζωή μας», μας λένε «μην αγωνίζεστε, μην παλεύετε».
Όλοι μαζί πανηγυρίζουν για «το τέλος των μνημονίων», ότι «βγαίνουμε στις αγορές», ότι η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, ο κλάδος μας στοχεύει στην εξωστρέφεια, στις εξαγωγές, θα έρθουν επενδύσεις, άρα είναι για το «καλό όλων μας»

Πρόσφατα η κυβέρνηση επικύρωσε τον Νόμο καρμανιόλα Αχτσίογλου - Βρούτση που καθορίζει τον κατώτατο μισθό χωρίς διαπραγματεύσεις αλλά με υπουργική απόφαση και που προβλέπει ότι όποιες αυξήσεις πιθανόν δοθούν αυτές θα καθορίζονται με βάση την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και με γνώμονα το συμφέρον των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προσπαθεί να καλλιεργήσει ελπίδες και προσδοκίες στους εργαζόμενους, κρύβοντας ότι η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Ότι ανάπτυξη σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο, σημαίνει ζεστό χρήμα από επιδοτήσεις, σημαίνει νέες φοροαπαλλαγές, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν σε ισχύ και νέα έρχονται να προστεθούν, όπως η μείωση του αφορολόγητου.
Η ίδια η πραγματικότητα μέσα στα εργοστάσια και στις αποθήκες του κλάδου μας, τους διαψεύδει πανηγυρικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες συνάδελφοι δουλεύουν ως εποχικοί, δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ορισμένοι μάλιστα για χρόνια), υπάρχει εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά στο σπίτι, απολύσεις και
άλλα.
Θα μας βρουν απέναντι τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.
Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο, παίρνουμε μέρος στην γενική μας συνέλευση, οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο ίδιος ο ΣΕΒ με τα εβδομαδιαία δελτία τύπου που βγάζει, ζητάει νέες περικοπές στα δικαιώματα μας, θέλει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών, θέλει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους δηλαδή να πληρώνουμε οι εργαζόμενοι μέρος από το μεροκάματο μας.
Ενώ ο κλάδος μας, η βιομηχανία γάλακτος - τροφίμων - ποτών, είναι από τους πιο κερδοφόρους, την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο αριθμός των εργαζομένων που δουλεύουμε με μισθούς πείνας, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη. Συνεχώς επεκτείνονται οι εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, μέσω εργολάβων - δουλεμπορικών γραφείων, εποχικοί, ενοικιαζόμενοι και άλλοι. Ταυτόχρονα τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ πληθαίνουν και οι επαγγελματικές ασθένειες.
Τα «στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι επιχειρήσεις στον κλάδο κατέχουν την πρωτιά στην μεταποιητική βιομηχανία με 25% στο σύνολο της. Έχουν μεγάλη κερδοφορία και εξαγωγές και οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις συνοδεύονται με δις ευρώ επιδοτήσεων και κερδών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε τις μηχανές, φορτώνουμε και οδηγάμε τα φορτηγά, σακατευόμαστε στη δουλειά για το μεροκάματο, ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και στην τρομοκρατία για το αν θα έχουμε και αύριο μεροκάματο (απολύσεις, λήξη σύμβασης) και από την άλλη μια χούφτα «κηφήνες», οι βιομήχανοι και οι μέτοχοι των εταιριών, ζουν μέσα στα πλούτη και στη χλιδή.

Δεν μας αξίζει η ζωή που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι και ΕΕ, χωρίς εμάς κυριολεκτικά γρανάζι δεν γυρνά, πρέπει να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε:
• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που κατέθεσε η ομοσπονδία του κλάδου στον ΣΕΒ, με κατώτατο μεροκάματο τα 37,17 ευρώ, δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
• Επαναφορά των τριετιών (ωριμάνσεις) που θα σημαίνει αυξήσεις στο βασικό μισθό από 5% μέχρι 15% - Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν κοπεί, όπως επίδομα γάμου, πτυχίου κα.
• Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ που δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι στην εργοδοτική τους οργάνωση.
• Κατάργηση του νόμου που αφορά των ΟΜΕΔ και τις ενώσεις προσώπων, όπως κάνει η DS Milka με αποτέλεσμα να έχει μειώσει το μεροκάματο των συναδέλφων.
• Επαναφορά κατώτερου μισθού (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
• Να παρθούν μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, ενίσχυση για τους πληγέντες.
• Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Όλοι στη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio