ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PELOPAC

Συνάδελφοι ,Η εργοδοσία της PELOPAC εκδικητικά και χωρίς επιχειρήματα, απέλυσε τον συνάδελφο Α.K υποψήφιο στης εκλογές του σωματείου, που διεξάγονται από τις 15/10/2018 έως 21/10 2018 και πρωτοπόρο μέλος του Συνδικάτου. Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία θέλει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να τους "προειδοποιήσει" ότι όποιος κινητοποιείται, όποιος απεργεί, όποιος διεκδικεί θα πάρει το δρόμο της απόλυσης. Θέλουν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς , οι εργοδότες να μην έχουν κανένα εμπόδιο στα σχέδια τους. Μας θέλουν φοβισμένους, μόνους μας απέναντι στην επίθεση, φοβούνται όταν κάποιος σηκώνει το κεφάλι, τρέμουν την συλλογική μας στάση και δράση.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα είναι ο συνάδελφος Αλέκος , αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν ένα τέλος σ' αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρία τα κέρδη της. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει.

Από το ξεζούμισμα των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, απολύσεις, από τις κρατικές επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές κατακτούνται τα «μερίδια αγοράς» όπως της ΠΕΛΟΠΑΚ για να μπορεί αυξάνει τα κέρδη της πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών μας δικαιώματα.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

Το Σωματείο μας αλλά και όλες οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της.

Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέρφου μας. Να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα μας, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να γίνουν μέλη του για να παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά απέναντι στην τρομοκρατία που επικρατεί στο χώρο εργασίας.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio