ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΕΩΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ.ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι αρχαιρεσίες του σωματείου, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο οξυμένης κατάστασης για τον λαό, για την εργατική τάξη, σε μια περίοδο που χτυπιούνται τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις θυσίες του λαού, της εργατικής τάξης, του εργατικού κινήματος.Συνολικά έχει χειροτερέψει η κατάσταση για τους εργαζόμενους, το ίδιο ισχύει και για το δικό μας κλάδο. Τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών, έχουν αυξηθεί τα δουλεμπορικά γραφεία και οι εργολαβίες με συναδέλφους που πληρώνονται λιγότερα και σε πιο δύσκολες συνθήκες, έχει προχωρήσει η εντατικοποίηση της δουλείας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις της απλήρωτης εργασίας, η επιβολή ατομικών συμβάσεων, έχουν αυξηθεί τα εργατικά ατυχήματα.

Παράλληλα με όλη αυτή την κατάσταση οι βιομήχανοι του κλάδου μας, έχουν προχωρήσει ταχύτατα σε μεγάλες ανακατατάξεις, με συγχωνεύσεις ομίλων, συγκεντρώνεται η παραγωγή σε λιγότερα χέρια, υπάρχει γενικότερη αναδιάταξη του κεφαλαίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών είναι να πληρώσουμε το τίμημα, εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου, με δεκάδες απολύσεις, μεταβολή εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών κτλ.
Ταυτόχρονα οι βιομήχανοι του κλάδου συντεταγμένα είναι απέναντι από τους εργαζόμενους, παρά τους όποιους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, για αυτό και δεν υπογράφουν Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) που διεκδικούμε. Έχουν άξιους συμπαραστάτες τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για να τους βγάζουν όποτε απαιτείται από την δύσκολη θέση, να κάνουν για λογαριασμό τους την βρώμικη δουλεία, δηλαδή να οδηγούν τους εργαζόμενους στον να υποτάσσεται η πάλη τους στα συμφέροντα της εργοδοσίας και των βιομηχάνων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε.
Κανείς συνάδελφος να μην υποκύψει στις σειρήνες της «δίκαιης ανάπτυξης», της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ, θέλει να μας εγκλωβίσει στις λογικές της «καλύτερης» και «δίκαιης» διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, με στόχο να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δηλαδή μας θέλουν να παλεύουμε μαζί με τους βιομήχανους για τα συμφέροντα τα δικά τους.
Θέλουν να κρύψουν ότι η «ανάπτυξη» έχει ταξικό πρόσημο. Ότι «ανάπτυξη» σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους θα συνοδευτεί με νέα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη ψηφισμένα.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη — Παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες.
Συλλογικά και οργανωμένα, απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε, παλεύουμε για την κάλυψη των απωλειών που υπεστήκαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα με ισχυρό Σωματείο , οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Η μάχη των αρχαιρεσιών είναι μάχη που δίνουμε απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών που είναι η μεγαλύτερη του κλάδου και στην οποία είμαστε μέλη:
 Για να υποχρεώσουμε τους εργοδότες παντού στον κλάδο να υπογράψουν ΣΣΕ, με αυξήσεις.
 Για να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελάχιστο μισθό τα 751, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
 Για να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθούν οι φόροι.
 Για να ανακουφιστούν οι άνεργοι.

Δεκέμβριος 2018