ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΦΕΡΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις απειλές και τη σωματική επίθεση εναντίον εργαζομένου από εκπρόσωπο της εργοδοσίας της εν λόγο επιχείρησης. Στο στόχαστρο της επίθεσης, που σημειώθηκε χτες, βρέθηκε ο Τζαβέντ Ακράμ Γκοντάλ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Έβρου του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου της επιχείρησης και αντιπρόεδρος του Σωματείου μας. Ο εργαζόμενος, μαζί με συναδέλφους του, βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων και για άλλα προβλήματα που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας.


Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κλήθηκε από τη διεύθυνση να προσέλθει στα γραφεία της εταιρείας, όπου του ζητήθηκε να υπογράψει έγγραφα χωρίς καν να του δοθούν διευκρινίσεις για το περιεχόμενό τους. Όταν αρνήθηκε να υπογράψει και ενημέρωσε πως θα έρθει σε συνεννόηση με το Σωματείο, δέχθηκε την επίθεση του εκπροσώπου της διεύθυνσης. Ο τελευταίος δεν περιορίστηκε σε απειλές, αλλά επιτέθηκε στον εργαζόμενο, τραυματίζοντάς τον στο χέρι. Να σημειωθεί μάλιστα πως πρόκειται για το ίδιο χέρι στο οποίο έχει υποστεί μόνιμες βλάβες, μετά από εργατικό «ατύχημα» που είχε το 2014 δουλεύοντας στην ίδια επιχείρηση... Το χέρι του εργαζόμενου είχε εγκλωβιστεί τότε σε μηχανή, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του.
Παράλληλα, απειλούσε τον εργαζόμενο ότι θα του αλλάξει πόστο εργασίας και θα τον διώξει από το κατάλυμα που μένει μαζί με άλλους εργαζόμενους της εταιρίας. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται με σκοπό να εξωθηθεί σε παραίτηση, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δεν σκύβουν το κεφάλι. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα γεγονότα έγιναν τη στιγμή που η εργοδοσία υποχρεώθηκε από την αγωνιστική του στάση να καταβάλει ένα μεγάλο μέρος από τα δεδουλευμένα που όφειλε στον συγκεκριμένο εργαζόμενο.
Το σωματείο μας σήμερα πραγματοποίησε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας μαζί με τον εργαζόμενο και ζήτησε την διενέργεια τριμερούς συνάντησης για την επίλυση των ζητημάτων. Στηρίζουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε την χωρίς άλλους όρους επιστροφή του στο πόστο που είχε μέχρι τη στιγμή που προχώρησε σε επίσχεση εργασίας. Να σταματήσουν οι απειλές και οποιαδήποτε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης.
Καταγγέλλουμε επίσης την στάση της αστυνομίας που ενώ δηλώθηκε το συμβάν και το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο δεν κινήθηκαν οι οριζόμενες διαδικασίες. Όλα τα παραπάνω είναι δείγμα της «επιστροφής στην κανονικότητα» που ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Συνεχίζουν οι χώροι δουλειάς να είναι γκέτο και να κυριαρχεί μεσαίωνας στα εργατικά δικαιώματα.
Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, με αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Μόνο ο ταξικός και οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio