ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι ,συναδελφισσες,
Το Δ.Σ. του σωματείου μας σας καλεί στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τα παρακάτω θέματα :
1. Απολογισμός δράσης της Διοίκησης.
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Τα 3 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζόμενων σε μια σειρά επιχειρήσεις.


Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας. Παλέψαμε ώστε οι συνάδελφοι να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Τα τελευταία χρόνια, τόσο στον κλάδο μας όσο και συνολικά, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έχουμε δεχτεί μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες, από τους βιομήχανους, τον ΣΕΒ και την ΕΕ.
Στόχος τους, είναι να εξασφαλίζονται συνεχώς νέα οφέλη για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, δηλαδή να εξασφαλιστεί η αύξηση της κερδοφορία τους.Κρύβουν ότι η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Ότι ανάπτυξη σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο, ενώ για εμάς τους εργαζόμενους θα συνοδευτεί με νέα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αύξηση της φορολογίας, με απελευθέρωση των απολύσεων.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να βάλουν περισσότερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, να βάλουν περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα μας βρουν απέναντι τους, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας συνδικάτο, παίρνουμε μέρος στην γενική μας συνέλευση, οργανωνόμαστε και παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει.
Δεν αποδεχόμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο να ζούμε με φόβο και ανασφάλεια.Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά σε κανένα εργοστάσιο, σε κανένα χώρο δουλειάς, όλη η δύναμη είναι στα χέρια μας. Ξέρουμε καλά πως ότι δικαιώματα είχαμε κατακτήσει, ήταν αποτέλεσμα σκληρής ταξικής πάλης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς της, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της.
Εξάλλου και οι βιομήχανοι είναι ενωμένοι απέναντι στους εργαζόμενους, παρά τους όποιους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, για αυτό και δεν υπογράφουν τις Κλαδικές ΣΣΕ που διεκδικεί το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας. Έχουν άξιους συμπαραστάτες τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, από πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και τη ΓΣΕΕ, για να τους βγάζουν όποτε απαιτείται από τη δύσκολη θέση, να κάνουν για λογαριασμό τους τη βρώμικη δουλειά, να οδηγούν τους εργαζόμενους στο δικό τους «μονόδρομο», να υποτάσσεται η πάλη στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
,Για να μετράμε αποτελέσματα στην πάλη μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωσή μας στο κλαδικό συνδικάτο. Να δυναμώσει το συνδικάτο μας, αυτό είναι το δικό μας όπλο, η συμμετοχή όλων των συναδέλφων και η αλληλεγγύη.
Είναι σημαντικό λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο να βγει πιο ενισχυμένο από τη μάχη των εκλογών του. Καλούμε κάθε υπάλληλο του κλάδου είτε εργαζόμενο, είτε άνεργο να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Να ενισχύσει την δράση του σωματείου του όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά συνολικά την ζωή του. Για το δικαίωμα στην στέγαση, στην μόρφωση, στην προστασία της υγείας, στην ανακούφιση των ανέργων, στα δικαιώματα των νέων.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio