ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓ.ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA)

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές του Σωματείου Εργαζομένων ΑΥΡΑ ( ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε –ΑΙΓΙΟΥ) που ενώ τροποποιεί το καταστατικό του Σωματείου χωρίς να το κάνει γνωστό στους εργαζόμενους της Γενικής Συνέλευσης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκλείσει εργαζόμενους από το Σωματείο, βάζοντας το δίλλημα να είναι μέλη στο Εργοστασιακό ή στο Κλαδικό Σωματείο ενάντια στο Νόμο 1264/82 που δίνει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο να γίνεται μέλος στο επιχειρησιακό αλλά και στο κλαδικό του Σωματείο.

Αυτή του η κίνηση έρχεται σε ευθεία γραμμή με τις επιθυμίες της εργοδοσίας που προσπαθεί να αποδυναμώσει την οργάνωση των εργατών σε επίπεδο Κλάδου προτιμώντας να τους έχει πιο εύκολα στο χέρι βάζοντας τους εμπόδια με τέτοιες αποφάσεις, κλείνοντας τους στο κουτάκι τους, λες και τα προβλήματα του κλάδου μπορούν να λυθούν από ένα μόνο Εργοστασιακό Σωματείο όσο δυνατό και αν είναι.

Είναι φανερό πως στο πρόσωπο της συναδέλφισσας Γεωργίας Στεφανάκου το Σωματείο της ΑΥΡΑ θέλει να επιβάλλει την επιθυμία της εργοδοσίας για φίμωση της όποιας φωνής είναι αντίθετη στις αποφάσεις της εργοδοσίας μιας και το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών του Νομού Αχαΐας, που είναι γνωστό ότι κινείται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, έχει δώσει δεκάδες αγώνες στα εργοστάσια του Νομού με μεγάλη δράση ενάντια και στις αποφάσεις της 3Ε για το κλείσιμο του εργοστασίου της Πάτρας.
Συνάδελφοι-σες

Γυρίστε την πλάτη σ αυτές τις λογικές, μην τσιμπάτε ότι όλα γίνονται για το πρόσωπο της συναδέλφισσας Στεφανάκου. Θέλουν να αποκόψουν τους εργαζόμενους του εργοστασίου του Αιγίου από τους εργαζόμενους του Κλάδου του Νομού για να τους έχουν στο χέρι ευκολότερα. Αλήθεια πρόπερσι γιατί το Σωματείο πρωτοστάτησε για να γίνουν μαζικά σε λίγες μέρες τόσες διαγραφές μελών του Κλαδικού από το ΑΥΡΑ? Ποιόν εξυπηρέτησε αυτή η κίνηση? Τα συμπεράσματα δικά σας...

Γι αυτό καλούμε με τη σειρά μας τους εργαζόμενους της ΑΥΡΑ να γίνουν μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου του Νομού Αχαΐας και με την πείρα τους να δυναμώσουν τη δράση του σε ταξική κατεύθυνση ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, των μονοπωλίων του Κλάδου στο Νομό Αχαΐας και να γυρίσουν την πλάτη στην προσπάθεια απομόνωσης που θέλει το Επιχειρησιακό Σωματείο.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μάιος 2022