ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓ.ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA)

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Η διοίκηση του σωματείου μας καταδικάζει τη προσπάθεια του επιχειρησιακού σωματείου της ΑΥΡΑΣ ΑΙΓΙΟΥ να διαγράψει τη συναδέλφισσα ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ μέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας και αναπληρώτρια γραμματέα του συνδικάτου νομού Αχαΐας.


Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα στα γενικότερα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουν μεγαλοεργοδότες και εκάστοτε κυβερνήσεις ώστε να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν τον υγιή συνδικαλισμό, αυτόν δηλαδή που παλεύει με ταξικό προσανατολισμό. Στον δημόσιο τομέα χρησιμοποιούν για παράδειγμα την αξιολόγηση, στον ιδιωτικό ένα σωρό προφάσεις και δικαιολογίες. Συμπαραστάτες τους βέβαια είναι πάντα οι διάφοροι "εργατοπατέρες" που πάντοτε έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Διώχνουν τους εργάτες γυρίζοντας τους τη πλάτη, δίνουν τα χέρια με τους εργοδότες κάτω από τα τραπέζια, παίρνουν αποφάσεις που τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, κατακερματίζουν τις μάζες ακριβώς για να μην υπάρχει συλλογική πάλη
Είναι οι ίδιοι που έχουν διαστρεβλώσει τον βασικό λόγο ύπαρξης ενός συνδικάτου, την προάσπιση των συμφερόντων των εργατών ενάντια στην εκμετάλλευση των αφεντικών.
Φυσικά και με τέτοια δράση ένας συνδικαλιστής ταγμένος στα συμφέροντα της τάξης του είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να εξαφανιστεί. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που προσπάθησαν να διαγράψουν τη συναδέλφισσα. Καλούμε τους εργάτες της ΑΥΡΑ και όλης της χώρας να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις που τους τσακίζουν με τη στάση τους, να δυναμώσουν τα σωματεία τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς όπου είναι απαραίτητο, να σπάσουν την τρομοκρατία, να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και να παλέψουν για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio