ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓ.ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA)

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλει την απόφαση απαγόρευσης της οργάνωσης των εργαζομένων στα Κλαδικά τους Συνδικάτα. Πρόκειται για πρωτοφανής απόφαση στην προσπάθεια δημιουργίας δεδικασμένου καθώς επιβάλλουν στο μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Αχαιας και της Ομοσπονδίας του Κλάδου μας συναδέλφισσας Γεωργίας Στεφανάκου ετσιθελικά να επιλέξει να είναι μέλος μεταξύ του επιχειρησιακού ή του κλαδικού της Σωματείου, πράγμα που της επιτρέπει ο νόμος 1264/82.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας προτρέπει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του εργοστασίου να είναι μέλη στο Κλαδικό Συνδικάτο του νομού Αττικής μιας και αντιλαμβανόμαστε την ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζόμενων σε επίπεδο κλάδου μιας και το Συνδικάτο έχει την πείρα και την δυνατότητα οργάνωσης πέρα από τα στεγανά που βάζουν οι αντιλήψεις ο καθένας μόνος του κ.α.

Αυτός είναι ο λόγος που συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι, να αντιμετωπίζουν την εργοδοσία όλοι μαζί και όχι ο καθένας ξεχωριστά.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η επίθεση και τα αντεργατικά σχέδια των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης έχουν ενταθεί επικίνδυνα σε βάρος μας η οργάνωση στα κλαδικά συνδικάτα που έχουν ταξική κατεύθυνση πρέπει να επιβάλλονται και όχι να απαγορεύονται.

Καλούμε τη Διοίκηση του Σωματείου της ΑΥΡΑ να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες για τους εργαζόμενους τακτικές.

Μάιος 2018