ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΠΛΑΟΥΕΛ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας «Φρίντριχ Μπλάουελ και ΣΙΑ ΕΠΕ» που προχώρησε αιφνιδιαστικά σε 5 απολύσεις με πρόσχημα την μείωση του τζίρου. Αυτό είναι το σκληρό, στυγνό πρόσωπο της εργοδοσίας, που στο κυνήγι του κέρδους εντελώς κυνικά και αφού πήγαν «περίπατο» τα μεγάλα λόγια περί «μιας οικογένειας» και το προφίλ του «καλού εργοδότη», πετά στο δρόμο και την ανέχεια μητέρες ανηλίκων παιδιών και εργαζόμενη με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα υγείας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους και ξεκαθαρίζουμε ότι θα απαντήσουμε μαχητικά για να ανακληθούν οι απολύσεις!

Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος!

Αντίθετα είναι αυτοί που τους ξεζουμίζουν σωματικά και ψυχικά για ένα κομμάτι ψωμί, καταληστεύουν το μόχθο και τον ιδρώτα τους τα αφεντικά! Είναι οι μοναδικοί παραγωγοί όλης της κερδοφορίας και του πλούτου που γεύονται οι εργοδότες!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη εταιρία να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να παλέψουν ώστε να πάρει πίσω η εργοδοσία τις άδικες απολύσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, μαχητικά να αποτρέψουμε τις απολύσεις και συνολικά να βάλουμε φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών.

Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις!

Στην οργάνωση η δύναμη! Στον αγώνα η ελπίδα! Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Ιανουάριος 2023