ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΙΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και οι εργαζόμενοι στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία των εταιριών ΚΑΝΑΚΙ και ΜΙΜΙΚΟΣ (συμφερόντων Φιλίππου), για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων τους και που αφορούν την μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Το σωματείο μας δηλώνει πως τέτοιες καταστάσεις δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μαζί με την Ομοσπονδία και με τα άλλα ταξικά επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον όμιλο Φιλίππου μέσα από την συλλογική μας δράση και συσπειρωμένοι να βάλουμε φραγμό στις όποιες ορέξεις και σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Δυναμώνουμε την κοινή δράση που έχουμε αναπτύξει τα επιχειρησιακά σωματεία στον όμιλο Φιλίππου.

Να υπογραφούν άμεσα Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Ιανουάριος 2023