ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧ Δ. ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΕΠΕ ΣΚΑΛΕΖΑ ΜΑΖΑΡΑΚΙ


Το Σωματείο μας, "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της μετανάστριας από την Ινδία, μητέρα και σύζυγος συναδέλφων, που έχασε εχθές με τραγικό τρόπο τη ζωή της, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο διαμονής της που βρίσκονταν εντός του οικοπέδου της πτηνοτροφικής επιχείρησης ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ – ΜΑΖΑΡΑΚΙ – ΣΚΑΛΕΖΑ όπου εργάζονται άλλα μέλη της οικογένειάς της. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον σύζυγο και δύο γιους που νοσηλεύονται με εγκαύματα, βαριάς μορφής στους δύο εκ των τριών. Με ευθύνη εργοδοσίας και κυβερνήσεων οι μετανάστες διαβιούν σε πολλές περιπτώσεις σε άθλιες συνθήκες, μέσα και γύρω από τα εργοστάσια, σε παραπήγματα ή άλλες πρόχειρες κατασκευές.


Ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να καλύπτονται όλες οι σημερινές ανθρώπινες ανάγκες, στις συνθήκες εργασίας, στη διαμονή, τη διαβίωση και γενικά σε κάθε πτυχής της ζωής, κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί εμπόδιο μπαίνει το κέρδος των λίγων. Οι μετανάστες είτε βρίσκονται στη χώρα μας, είτε σε άλλες χώρες, είτε οι Έλληνες που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, υφίστανται κατά κανόνα την πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.
Το Συνδικάτο μας, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο του συγκεκριμένου εργασιακού χώρου, «Σωματείο εργαζομένων στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ – ΜΑΖΑΡΑΚΙ – ΣΚΑΛΕΖΑ», βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο χώρο του ατυχήματος και θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο έλληνα ή μετανάστη.
• Με ευθύνη εργοδοτών – κυβερνήσεων να εξασφαλιστούν κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και όλων των εργαζομένων.
• Η ιδιοκτήτρια του χώρου εταιρία να επιβαρυνθεί, για όσο καιρό χρειαστεί, τα όποια έξοδα αποκατάστασης των τριών συναδέλφων, να μην υπάρχει καμιά περικοπή μισθού και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και να αναλάβει τα όποια έξοδα απαιτηθούν για την τελετή αποχωρισμού της μετανάστριας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio