ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENIC QUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Συνάντηση πραγματοποίησε το Σωματείο μας με το Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που επανήλθαν στο πτηνοσφαγείο. Μέσα από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι τα λεγόμενα "πρωτόκολλα" δεν προβλέπουν ούτε τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με πιο χαρακτηριστικό το ότι ενώ σε λίγο καιρό συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, ακόμα συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και υλικά σε όλες τις δομές υγείας.


Το νοσοκομείο Χαλκίδας λειτουργεί μόνο λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας του προσωπικού. Η στελέχωση πολλών τμημάτων βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας, ενώ δεν τηρείται η κείμενη νομοθεσία για τις βάρδιες. Συχνές οι μετακινήσεις του προσωπικού, ακόμα και από εξειδικευμένα τμήματα, προκειμένου να καλύψουν με ''μπαλώματα'' τα κενά. Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί, μέχρι σήμερα, με διαφόρων ειδών συμβάσεις, δεν επαρκούν να στελεχώσουν τα τμήματα και να ανταπεξέλθουν στα δεδομένα του νέου κτιρίου και της πανδημίας.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους από την αρχή της πανδημίας, αναδεικνύει τα προβλήματα και πιέζει προς κάθε κατεύθυνσηγια λύσεις, έχοντας στο πλευρό του εργατικά σωματεία και φορείς της Χαλκίδας και όλης της Εύβοιας.
Στη συνάντηση το Σωματείο μας μετέφερε την έντονη ανησυχία όλων μας για την έλλειψη μέτρων περιορισμού της διασποράς μέσα στον εργασιακό χώρο που είχε σαν αποτέλεσμα πέρυσι το χειμώνα να νοσήσουν πολλοί συνάδελφοι, ενώ πριν λίγες ημέρες τα κρούσματα επανήλθαν στο πτηνοσφαγείο. Μάλιστα, επειδή δεν έβγαινε η παραγωγή, με εντολή της εταιρείας ανακατεύτηκαν συναδέλφισσες/οι από βάρδιες που είχαν βρεθεί κρούσματα με άλλες βάρδιες, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες διασποράς!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
την 1 Νοέμβρη 2021 στη συνάντηση που είχαμε με την εταιρεία ζητήσαμε τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς. Ως απάντηση πήραμε ότι γίνεται ότι προβλέπεται, δηλαδή τίποτα!
Κυβέρνηση και εταιρεία παραπέμπουν στην ατομική ευθύνη ενώ έχουν μεγάλες ευθύνες για ότι έγινε πέρυσι όπως και για το χειμώνα που είναι ακόμα μπροστά μας.
Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους με τη δράση μας να διεκδικήσουμε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς στο χώρο εργασίας όπως:
• Ενίσχυση της καθαριότητας, πρόσληψη καθαρίστριας/ών για όλες τις βάρδιες που να προλαβαίνει να καθαρίζει τους κοινόχρηστους χώρους, χώρους διαλείμματος, τουαλέτες, αποδυτήρια κτλ τουλάχιστον σε κάθε αλλαγή βάρδιας.
• Rapidtest με ευθύνη και κόστος της εταιρείας σε όλους ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Άλλωστε στη βάρδια που προέκυψαν κρούσματα ανάμεσά τους ήταν και εμβολιασμένοι συναδέλφισσες/οι. Επιβεβαιώνεται ότι εμβολιασμένοι και μη μπορεί να κολλήσουν και μεταδίδουν τον ιό. Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από το να κολλήσεις τον ιό αλλά από την εκδήλωση βαριών συμπτωμάτων, όπως μας επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοι από το σωματείο του νοσοκομείου με το γεγονός ότι όλοι νοσούν αλλά και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στο νοσοκομείο Χαλκίδας είναι μη εμβολιασμένοι.
• Οι μάσκες να είναι σε προσβάσιμο μέρος και σε επαρκή ποσότητα για τους εργαζόμενους, καθώς όπως είναι γνωστό ειδικά ο χώρος του πτηνοσφαγείου έχει πολύ υγρασία και δεν αρκεί η μία, ορισμένες φορές ούτε οι δύο και δεν μπορούμε να επιβαρυνόμαστε οι εργαζόμενοι και με αυτό το κόστος.
• Να γίνεται έστω ολιγόλεπτο κενό κατά την αλλαγή της βάρδιας.
• Απαιτούμε να μη γίνει η πανδημία μέσω διαχωρισμού των εργαζομένων για να υπηρετηθεί καλύτερα η επίθεση στα δικαιώματά μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio