ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συνάδελφοι-σες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων χαιρετίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021. Για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με προνόμια, δικαιώματα, κατάλληλες συνθήκες εργασίας, υγιεινής ασφάλειας και κατάργησης των δουλεμπορικών μορφών εργασίας.
Η ενεργή συμμετοχή των συνάδελφων εργαζόμενων και η συμπαράσταση και αλληλεγγύη από άλλα Συνδικάτακαι Σωματεία μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, καθώς και δύναμη για τους μελλοντικούς δύσκολες αγώνες που έρχονται μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση.


Καταγγέλλουμε την εργοδοσία συνολικά, που την Παρασκευή 19/11/2021 μία ημέρα μετά την απεργία, εξαπέλυσε στους συναδέλφους εκφοβισμό, έμμεσες απειλές και τρομοκρατία διαδίδοντας ότι: η απεργία είναι παράνομη, ότι όποιος εργαζόμενος απεργεί σε παράνομη απεργία απολύεται χωρίς αποζημίωση. Ακόμα εκφόβισε με την αιτιολογία ότι αυτοί που ψήφισαν κατά στη γενική συνέλευση, γιατί δεν ήρθαν στην εργασία τους κ.α.
Συνάδελφοι να ξεκαθαρίσουμε ότι η απεργία ήταν καθ' όλα νομότυπη γιατί πήρε απόφαση ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών Γάλακτος, δηλαδή το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου μας.
Αλήθεια τόσο πολύ τους πείραξε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία;
Για αυτό καταφέρθηκαν εναντίον των εργαζομένων με εξώδικα και αγωγές καλυπτόμενοι πίσω από τον αντεργατικό νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη.
Έτσι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με τρομοκρατία, απειλές, εκφοβισμό.
Γιατί φοβάται η εργοδοσία την συσπείρωση των εργαζομένων, η οποία το έδειξε το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά τη γενική συνέλευση, που εξαπέλυσε ψέματα με το να διαδίδει στους εργαζόμενους ότι έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα από τα αιτήματα των εργαζομένων.
Αναρωτιόμαστε αυτές είναι οι αρχές της εταιρείας;
Αυτός είναι ο περίφημος κώδικας δεοντολογίας που ευαγγελίζεται;
Ξεκαθαρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους, κανείς δεν μπορεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, ούτε οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης, ούτε κανένας εργοδότης.
Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας.
Η δύναμή μας είναι ο φόβος τους.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio