ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ο λαός μας αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημά του ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματα του φασισμού, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ. Η επταετή στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε τον Απρίλη του 67, ήταν ένα φασιστικό σάπιο καθεστώς. Η εξουσία της αστικής τάξης δεν άλλαξε χέρια την περίοδο εκείνη. Αυτό που άλλαξε ήταν η μορφή εξυπηρέτησης των συμφερόντων της αστικής τάξης, του κεφαλαίου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.


Η χούντα, στήριξε και διεύρυνε το κέρδος της ολιγαρχίας, όμως από την άλλη έβαλε στον γύψο τα λαϊκά εισοδήματα και τους λαϊκούς αγώνες. Όποιος τολμούσε να αντισταθεί έπαιρνε το δρόμο για την εξορία και τις φυλακές με επακόλουθο τον εγκλεισμό, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες. Όμως αυτοί οι αγωνιστές κράτησαν ψηλά τη σημαία της σύγκρουσης με την αστική τάξη και το φασιστικό καθεστώς.
Συνάδελφοι, όταν ο λαός παλεύει κανένας ταξικός του αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Και τότε κάποιοι έλεγαν "η χούντα είναι πανίσχυρη". Η Ιστορία τούς διέψευσε. Ο λαός με τις θυσίες του και τους αγώνες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση και στη συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικό κίνημα.
Σήμερα, τα συνδικάτα είναι αντιμέτωπα με τους νόμους των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική οργάνωση και να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες. Με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη θέλουν να στείλουν την εργατική τάξη πίσω στο Μεσαίωνα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που η πανδημία μετρά 17.000 νεκρούς, αρνούνται να προσλάβουν γιατρούς για να ενισχύσουν το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά κλείνουν το μάτι στους μεγάλο - κλινικάρχες να θησαυρίσουν πάνω στα θύματα της πανδημίας. Ενώ τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία γίνονται πισίνες στις βροχές και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα χωρίς δασκάλους και καθηγητές η Κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της αστυνομοκρατίας και την επαναφορά του χωροφύλακα.
Σας καλούμε όλοι μαζί να δυναμώσουμε παντού τον αγώνα κατά του κεφαλαίου και την εξουσία του, κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατά των κυβερνήσεων της αστικής τάξης που στόχο είχαν και έχουν τα λαϊκά δικαιώματα και τα λαϊκά εισοδήματα. Έλα μαζί μας να παλέψουμε, για το δίκιο του λαού, για μια νέα κοινωνία. Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα.
Η θέση σου είναι με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στον αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς!
Έτσι τιμάμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν και την ζωή τους!
Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 στα προπύλαια.
To Δ.Σ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio