ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

 
Το ΔΣ του συνδικάτου καταγγέλλει την εργοδοσία του μεγαλύτερου ομίλου στις ιχθυοκαλλιέργειες η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου μας Θοδωρή Παπαγιάννη. Η αναδιάρθρωση στον κλάδο και ο κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων που τη συνόδευσαν, έφεραν νέες δυνατότητες για κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στους εργαζόμενους απολύσεις και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες απολύσεις σε Εύβοια, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Αργολίδα και άλλες περιοχές. Παράλληλα γίνεται επίθεση σε δικαιώματα, με εργολαβοποιήσεις, εντατικοποιήσεις, διευθετήσεις σε ωράρια, αργίες και άδειες εις βάρος των εργαζομένων. Μάλιστα για να προλάβει τις αντιδράσεις ο όμιλος επιχείρησε να επιβάλει το νόμο της σιωπής, προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές από τους εργαζόμενους σε απαράδεκτα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας.


Ο στόχος για όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρος. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη σημερινή συγκυρία, ούτε με ιδιαίτερα προβλήματα, στόχος είναι να αυξήσουν τα κέρδη τους, και την παραγωγή με όσο πιο λίγα και πιο φθηνά εργατικά χέρια.
Αποδεικνύεται ότι τα κέρδη απαιτούν το τσάκισμα των εναπομεινάντων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας. Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και το νέο νομοσχέδιο που φέρνει τις "ανατροπές του αιώνα" με την κατάργηση του 8ωρου που αποτελεί μια αιματοβαμμένη κατάχτηση 135 χρόνων και το κτύπημα της απεργίας που ανακοίνωσε η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν την αντεργατική πολιτική οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Την ίδια στιγμή οι εργοδότες έχουν μπουκώσει από επιδοτήσεις και περιμένουν σαν τα κοράκια νέα πακέτα εκατομμυρίων, εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία.

ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η πραγματοποίηση αυτών των σχεδιασμών δεν είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες έχουμε πείρα. Τα προηγούμενα χρόνια εμποδίστηκαν αντεργατικά μέτρα, βελτιώθηκαν συνθήκες δουλειάς, υπήρξαν κατακτήσεις, χάρη στα βήματα που έγιναν στην οργάνωση στο χώρο δουλειάς.
Ήρθε ώρα για όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο συνδικάτο μας. Να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας, δίνοντας με μαζικούς όρους τη μάχη, σπάζοντας έτσι στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η μεγάλο-εργοδοσία. Απαιτούμε από την εργοδοσία να μην προχωρήσει η εταιρία σε καμία απόλυση.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τώρα θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της.
Δυναμώνουμε τον αγώνα, ενάντια στους εκμεταλλευτές μας!
Διεκδικούμε:
• Να σταματήσει εδώ και τώρα η πρόθεση για την απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου μας και το σχέδιο απολύσεων.
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με νόμο στο 751 ευρώ. Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.
• Βαρέα και ανθυγιεινά για όλο τον κλάδο.
• Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Για τους λόγους αυτούς η διοίκηση του συνδικάτου καλεί τη Δευτέρα 19/4/2021 σε 2ωρη στάση εργασίας από τις 7:30π.μ ως τις 9:30π.μ

Προετοιμάζουμε την απεργία στις 6 Μάη για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio