ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής
Το Δ.Σ προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου 2021.
Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εμπνεόμενοι από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά. Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας, δεν είναι μεταφερόμενη αργία όπως την έχουν ορίσει από κοινού η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που μετέφεραν στις αργίες του Πάσχα τον εορτασμό της.


Η Πρωτομαγιά είναι σύμβολο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου, ενάντια στην βαρβαρότητα του κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο.
Είναι ημέρα πάλης για τους εργαζόμενους στην χώρα μας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που έρχεται να νομοθετήσει το 10ωρο αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους και χώρους δουλειάς που φέρνει συνολικότερο χτύπημα των ταξικών συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς.
Στόχος των νέων σαρωτικών ανατροπών σε βάρος της εργατικής τάξης, οι οποίες μία προς μία ενισχύουν και «απογειώνουν» το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ήδη διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, είναι να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους δίχως κανένα όριο και με τη συνδικαλιστική δράση «στο γύψο».
Η κυβέρνηση της ΝΔ έτοιμη όσο ποτέ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία νομοθετεί από την πρώτη κιόλας μέρα σωρεία αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια.
Από την άλλη, γαλαντόμα χαρίζει όλο αυτό το διάστημα γη και ύδωρ στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Τώρα προχωρά με νέες ανατροπές για να αποσπάσει μεγαλύτερα οφέλη για τους καπιταλιστές, χτυπώντας την μεγαλύτερη και ματωμένη κατάκτηση της εργατικής τάξης, που είναι το 8ωρο.

Αποδεικνύεται τελικά ότι ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός.!
Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα φορτωθούμε εκ νέου τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.
Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας για υπεράσπιση της ζωής μας, των εργατικών μας κατακτήσεων, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Αυτό το άθλιο έκτρωμα δεν μπορεί να έχει παρά μόνο μια τύχη. Να μείνει στα χαρτιά να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων!
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Μάη να σημάνει ξεσηκωμός όλων των εργαζομένων απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, αυτός είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους ήρωες της τάξης μας. Τους νεκρούς του ΣΙΚΑΓΟΥ, των καπνεργατών τον Μάη του ΄36, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής από τους Ναζί.
Σήμερα έχουμε συσσωρευμένη πείρα, γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και όλες οι προηγούμενες.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο από τον ιό, λόγω των ανύπαρκτων και ελλιπών μέτρων, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απειλή της εκ περιτροπής εργασίας, της αλλαγής σύμβασης ή της απόλυσης, ενώ την ίδια ώρα υποκριτικά τους χειροκροτούν αυτοί που τους καταδίκασαν σε μισθούς πείνας, χωρίς κλαδικές ΣΣΕ και δικαιώματα όπως:
• Συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που δεν δικαιούνται τίποτα από τα μέτρα ενίσχυσης ή αυτά που πήραν ή θα πάρουν είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες τους.
• Οι εποχικά εργαζόμενοι που ζουν με φόβο και αβεβαιότητα αφού οι εποχικές επιχειρήσεις ήδη τους ενημερώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστές, θα υπολειτουργήσουν ή θα πάρουν πολύ λιγότερο προσωπικό.
Η ομοσπονδίας μας απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία του κλάδου να αξιοποιήσουν την Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης. Να οργανωθούν εκδηλώσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου και να υπάρχει μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio