ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών του Ηρακλείου, που οργάνωσαν τα σωματεία μας την Πέμπτη 15/4/2021. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και συνολικά της απάντησης του εργατικού κινήματος του νομού μας στην νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. Στην εισήγηση της σύσκεψης μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι βασικές πτυχές του νέου αντεργατικού εκτρώματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως είναι η κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ήρθε εικόνα από τους κλάδου και την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στους χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα για τις απολύσεις και την κινητοποίηση της ΕΙΥΗ ενάντια στις απολύσεις στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, για τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Καστελίου, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών την απόλυση συναδέλφου και την εργοδοτική τρομοκρατία στη ΜΕΒΓΑΛ, καθώς και τα 10 κρούσματα σε εργαζόμενους στη FreshSnack, για τη μάχη που δίνει το Σωματείο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του προσωπικού του Νοσοκομείου.


Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και ΠοτώνΔ. Βουρλιώτης και ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Γ. Μελαμπιανάκηεργαζόμενο στη FreshSnack, τον Α. ΚριαράΠρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ, τη Ρ. Μπέτσηγιατρό στο ΠΑΓΝΗ, τον Δ. ΣαλούστροΠρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Γ. ΓωνιανάκηΠρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Εκφράστηκε συνολικά η στήριξη των συνδικάτων και των συνδικαλιστών που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, στις 20/4 για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό, για την πανελλαδική μέρα δράσηςτων εργαζομένων στα supermarket στις 22/4 και την ίδια μέρα στηστάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας για απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6/5, με συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλ. Ελευθερίας. Παράλληλα αποφασίστηκε κατάθεση στεφάνων το Μ. Σάββατο 1 Μάη στα σημεία που έπεσαν νεκροί αγωνιστές της εργατικής τάξης του Νομού μας.
Με κεντρικό σύνθημα «Οι νεκροί μας - τα κέρδη τους, βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής», καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, του νομού μας να πάρουν απεργιακές αποφάσεις τιμής του περιεχομένου της Πρωτομαγιάς, στις 6 Μάη και να ετοιμάζονται με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συνεδριάσεις ΔΣ και αποφάσεις για απεργία ενάντια στο νομοθετικό έκτρωμα της Κυβέρνησης.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio