ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗ ΝΕΣΤΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων Αττικής άμεσα (όπως άμεσα αντέδρασε με παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το πρωί στο εργοστάσιο παγωτού στη NESTLE στον Ταύρο) εξέδωσε ανακοίνωση για τις μειώσεις μισθών με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Ομίλου NESTLE, τους εργαζόμενους του κλάδου τροφίμων-ποτών (πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εξορμήσεις σε εργοστάσια τροφίμων) και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας μας.
Παρόλο που η ανακοίνωση του Συνδικάτου δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10/2/2015 το πρωί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Τροφίμων (trofimapota.gr), θάφτηκε στην κυριολεξία από την πλειοψηφία των ΜΜΕ εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και τους ευχαριστούμε για αυτό.


Τα «ανεξάρτητα», «αντικειμενικά» και ορισμένα «αριστερά» (και πλέον κυβερνητικά) ενημερωτικά sites δεν τόλμησαν να αναδημοσιεύσουν την ανακοίνωση γιατί θα τους χαλούσε τη σούπα της «εθνικής πάλης για την ανάσα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων» που πλασάρουν, γιατί αποκάλυπτε ότι η NESTLE που χρόνια πάλευε για τις μειώσεις μισθών, το έπραξε επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι πιο πριν.
Άλλα πάλι sites (πχ γνωστή «αντιεξουσιαστική» ιστοσελίδα) γνωστά για το μίσος ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους μην αναφέροντας πουθενά τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας και απαλείφοντας εντελώς την κριτική που ασκεί η ανακοίνωση ενάντια στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουν αναλάβει όλοι οι καλοθελητές να μας πείσουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι φιλολαϊκή, «λεβέντικη» και ότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν πρέπει να αγωνίζονται αλλά να της «βαράνε προσοχή».
Ενώ λοιπόν, επί 4 μέρες από τις μειώσεις μισθών, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ «δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα», ξαφνικά την Παρασκευή 13/2/2015 το μεσημέρι αναπαράχθηκε από δεκάδες μέσα η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και μάλιστα με βαρύγδουπους τίτλους όπως «Χαστούκι του Σκουρλέτη στη NESTLE», «ο Σκουρλέτης ξηλώνει από τη ΝΕΣΤΛΕ τους αντεργατικούς νόμους» κα. Εμείς να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
• Χωρίς την καταγγελία του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας το Υπουργείο Εργασίας δεν θα έκανε τίποτα υπέρ των εργαζομένων στη NESTLE.
• Αυτό που ψέλλισε το υπουργείο ήταν ότι θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει και ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ στη NESTLE να πάρει πίσω τις μειώσεις. Συστάσεις της έκανε. Μάλιστα η NESTLE βολεύτηκε από την αόριστη στάση του υπουργείου και πλέον δηλώνει στους εργαζόμενους πως μόνο αν η κυβέρνηση νομοθετήσει την επαναφορά της ΣΣΕ, θα πάρει πίσω τις μειώσεις. Όμως η κυβέρνηση αυτό που θα κάνει είναι να επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ και προφανώς αυτό δεν σημαίνει την αυτόματη επαναφορά των ΣΣΕ στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτό πρέπει να το επιβάλουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.
• Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας δεν έβγαλε άχνα για τις ελαστικές μορφές εργασίας (μαθητεία, voucher), για το ότι στη NESTLE οι λίγοι εποχικοί που δουλεύουν πενθήμερο, βγαίνουν με κλήρωση και οι υπόλοιποι κάνουν 1-2 μεροκάματα τη βδομάδα!!! Μάλιστα την προηγούμενη μέρα από την τριμερή, η NESTLE έκοψε από τους αντιπρόσωπους- οδηγούς διανομής παγωτού 3.000-7.000 ευρώ ετησίως!!

Και να αναρωτηθούμε/δηλώσουμε τα εξής:
• Γιατί η συγκυβέρνηση δεν έριξε «χαστούκι» και στην CHIPITA όταν συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Σ. Θεοδωρόπουλο στις 4/2/2015 για τις 7 νέες απολύσεις (και δεκάδες τα προηγούμενα χρόνια ) που έκανε η CHIPITA στο εργοστάσιο Λαμίας λίγες μέρες πριν??? (καταγγελία Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας)
• Τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα δικαιώσει τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca-Cola με την παρέμβασή της για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης? Η ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει και προετοιμάζει το έδαφος για άλλη μια κωλοτούμπα με τις προβοκάτσιες που στήνει??
• Οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες με το δίκαιο πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα πέτυχαν και απέσπασαν από την εργοδοσία θετικές δεσμεύσεις (χρονοδιάγραμμα καταβολής μισθών-επαναφορά απολυμένων) έχοντας την συμπαράσταση σωματείων, αγροτικών συλλόγων, φορέων της περιοχής. Η κυβέρνηση ήταν απούσα από τον αγώνα τους και το υπουργείο δεν στήριξε καθόλου τους απεργούς.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες ο κατάλογος με τα δήθεν «χαστούκια» αλλά και αυτός με τα «χαστούκια» που δεν δόθηκαν αλλά και δε θα δοθούν ποτέ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ατέλειωτος.
Καμιά αυταπάτη καμιά αναμονή, ο ΣΕΒ στέλνει συγχαρητήρια και η νέα συγκυβέρνηση θα το ανταποδώσει με νέο επενδυτικό νόμο στα Τρόφιμα-Ποτά με βελτίωση ανταγωνιστικότητας και νέο ζεστό κρατικό χρήμα προς τις βιομηχανίες τροφίμων για να παράγουν τρόφιμα στην Ελλάδα και να τα στέλνουν στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να οργανώσουν σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα, να μην δεχτούν τα ψίχουλα.
Να παλέψουμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η λαϊκή αξιοπρέπεια, μόνο μέσα από το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα μπορούν να κατακτηθούν.

Απαιτούμε από την NESTLE μέχρι την Παρασκευή 20/2/2015 να πάρει πίσω τις μειώσεις μισθώνs

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio