ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ NESTLE

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΕΣΤΛΕ, του κλαδικού συνδικάτου Ν. Αττικής και της Ομοσπονδίας.
Στην συζήτηση απαιτήσαμε εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών που έγιναν µε το πιστόλι στον κρόταφο, µέσω ατομικών συμβάσεων.

Δηλώσαμε ότι δεν θα δεχτούμε κανέναν εκβιασμό, καμιά απόλυση εργαζομένου και για κανένα λόγο.
Η θέση του υπουργείου είναι αόριστη και μεταθέτει στο μέλλον, για ρυθμίσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ενώ δήλωσε ότι κακώς η εταιρεία προχώρησε σε ατομικές, ταυτόχρονα δεν επέβαλλε να τις πάρει πίσω.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ο µόνος δρόμος που µπορεί να πάρει πίσω τις μειώσεις, είναι o αγώνας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια και όχι στην ενσωμάτωση των κινημάτων στις πλατείες και των χειροκροτητών της κυβέρνησης.

Η συσπείρωση στο κλαδικό συνδικάτο όλων των εργαζομένων στην ΝΕΣΤΛΕ, είναι η μοναδική εγγύηση και απάντηση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την ίδια την ζωή των οικογενειών µας, από την επίθεση της εργοδοσίας.

Οι κλαδικές συμβάσεις ήταν αυτές που καθόριζαν τους μισθούς και τις κατακτήσεις στον κλάδο και αυτές υπογραφήκαν µε αγώνες.
Καμιά αναμονή και αυταπάτη, ότι χωρίς την συµµετοχή µας στο κίνημα, θα αλλάξει
υπέρ µας η κατάσταση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στην ΝΕΣΤΛΕ να συµµετέχουν στην Γενική Συνέλευση του συνδικάτου στο Ε.Κ.Α (Γ'ΣΕΜΠΤΕΒΡΙΟΥ 48 Β και ΜΑΡΝΗΣ) την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 11.00 πμ για να πάρουμε αποφάσεις που θα επιβάλλουμε εμείς στην εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις και οποιοδήποτε άλλο αντεργατικό μέτρο που πιθανόν να φέρει στο μέλλον.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio