Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι του κλάδου χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών. Είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα σας. Η ζωή χιλιάδων οικογενειών αγροτών-κτηνοτρόφων χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Η αιτία είναι η πολιτική της Ε.Ε που στηρίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να φύγουν από το χωράφι και το κοπάδι χιλιάδες, για να συγκεντρωθεί περισσότερο η γη και η παραγωγή στους μεγαλοτσιφλικάδες και στα μονοπώλια του κλάδου.

Ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς είναι κοινός με τον αγώνα των εργαζομένων. Στον κλάδο παλεύουμε να μην περάσουν το πετσόκομμα των μισθών, οι απολύσεις, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, να υπογραφούν ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Ο κοινός εχθρός μας είναι τα μονοπώλια, η Ε.Ε, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η λαϊκή συμμαχία των εργατών-αγροτών, για να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Το σύνθημα όλοι για έναν και ένας για όλους αφορά όλους μας.

ΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αύγουστος 2018