ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Συνάδελφοι/ισσες,
Τη Δευτέρα 15/6 η διοίκηση της εταιρείας "Οικογένεια Στεργίου" προέβη σε εκδικητική-στοχοποιημένη απόλυση προς το συνάδελφο Β.Σ. Ο συνάδελφος είναι υποψήφιος στις εκλογές του Συνδικάτου Τροφίμων-Γάλακτος-Ποτών Αττικής που διεξάγονται αυτές τις ημέρες. Η εργοδοσία μόλις έμαθε από τα παπαγαλάκια της για την υποψηφιότητα του συναδέλφου, πήρε τα μέτρα της. Απέλυσε τον Β.Σ. επικαλούμενη "αδιαφορία" κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η εργοδοσία απέλυσε το συνάδελφο γιατί δε θέλει το Συνδικάτο να έχει επαφή με τους εργαζόμενους, φοβάται τους οργανωμένους εργάτες και τη δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι προκλητικό να επικαλούνται αδιαφορία των εργαζομένων, όταν τους ξεζουμίζουν με ατέλειωτες υπερωρίες και ακανόνιστα ωράρια, όταν χρωστάνε άδειες χρόνων. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους πρέπει να πέσει στο κενό!


Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που η εργοδοσία προχωράει στην απόλυση. Όταν ήδη έχει προαναγγείλει απολύσεις τους επόμενους μήνες προφασιζόμενη την κακή πορεία της οικονομίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμοι και εποχιακοί θα κριθούν το επόμενο διάστημα». Το ίδιο ακριβώς ανέφερε στον συνάδελφο Β.Σ. προαναγγέλοντας ουσιαστικά κι άλλες απολύσεις που θα ακολουθήσουν τη δική του. Είναι πάγια τακτική της εργοδοσίας πρώτα να ξεμπερδεύει με τους πρωτοπόρους εργάτες, να σπιλώνει το πρόσωπό τους στους υπόλοιπους εργάτες, για να μπορεί μετά να ξεμπερδέψει με τα δικαιώματα όλων των εργατών χωρίς αντιδράσεις.
Συνάδελφοι/ισσες,
Κυβέρνηση και Ε.Ε. εν μέσω πανδημίας έδωσαν όλα τα εργαλεία στην εργοδοσία (Π.Ν.Π, πρόγραμμα ¨ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ¨) για να αποτελειώσουν με τα εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης μπορεί σε μια νύχτα να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία σε όλους τους εργάτες, δηλαδή μισές μέρες δουλειά, μισό μισθό. Μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις επικαλούμενη δυσκολίες όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι έπαιρναν μισθούς ψίχουλα με ατέλειωτες υπερωρίες και εντατικοποίηση.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!
Συνάδελφοι/ισσες,

Με την πάλη μας μπορούμε να επιβάλουμε καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η εργοδοσία, γι΄ αυτό παίρνει τα μέτρα της. Να πάρουμε κι εμείς τα δικά μας! Καλούμε τους εργάτες στην "Οικογένεια Στεργίου" να οργανωθούν στο Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, να απαιτήσουν από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση του συναδέλφου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio