ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ

Το σωματείο μας συναντήθηκε με τις διοικήσεις των άλλων δύο σωματείων (Θεσσαλονίκης και Πάτρας) στη Λαμία στις 18/6/2020, για να καθορίσουμε την στάση μας για την υπογραφή της επιχειρησιακής μας σύμβασης. Επειδή η πρόταση που κάναμε στην διοίκηση της εταιρείας ήταν επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τέλους του χρόνου, που είναι και το ελάχιστο και ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα και συγκυρία, θα έπρεπε ήδη η διοίκηση να έχει ανταποκριθεί και όχι να έρχεται με απαιτήσεις, προτείνοντας ανατροπές σε όρους συμβάσεων προηγούμενων ετών. Μετά τα όσα έχουμε υποστεί σαν εργαζόμενοι, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόπειρα περικοπής η κατάργησης παροχών - δικαιωμάτων μας.


Οι απαιτήσεις που εξέφρασε η διοίκηση, είναι να κοπούν :
Η παροχή κιβωτίων μπύρας
Η παιδική γιορτή
Οι κατασκηνώσεις
Τα χρήματα των εκδρομών
Τα προϊόντα Χριστουγέννων (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, δωροεπιταγές κλπ.).
Τα εκτός έδρας πωλητών και όσων εργαζομένων δουλεύουν εκτός έδρας
Το μπόνους, ακόμη και όταν έχει κερδοφορία, καταργώντας την σύμβαση που η ίδια έχει υπογράψει.
Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί, γιατί πολύ γρήγορα το σύνθημα της ότι όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας, ξεθώριασε και μετατράπηκε σε όλοι μαζί, αλλά το λογαριασμό στους εργαζόμενους.
Η απόφαση και των τριών σωματείων είναι, ή συμφωνούμε για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τέλος του χρόνου, που είναι και το ελάχιστο, ή θα καταθέσουμε καινούργιο πλαίσιο διεκδίκησης υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης.
Τα σωματεία θα αποστείλουν κοινή επιστολή στην εταιρία, ζητώντας άμεσα συνάντηση- συζήτηση με θέμα το αίτημα μας για επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης.
Συνάδελφοι, μέχρι σήμερα, έχουμε καταβάλει πάρα πολλές προσπάθειες στη δουλειά μας και στη ζωή μας. Τώρα έρχεται και η σειρά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και του αύριο όλων μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio