ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/9

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/9 19:00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση μετά την τυπική έξοδο από τα μνημόνια προσπαθεί να μας πείσει πως όλα πλέον άλλαξαν, είμαστε σε μια καινούρια εποχή. Στην ίδια λογική και οι επιχειρηματίες του κλάδου που καλλιεργούν τη λογική της αναμονής για τη βελτίωση της κατάστασης, τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
Η "έξοδος από τα μνημόνια", η "επιστροφή στην κανονικότητα", η "νέα εποχή" είναι κενό γράμμα για εμάς τους εργαζόμενους! Ειδικά για εμάς, στον κλάδο των Τροφίμων- Ποτών, που είμαστε κλάδος πρότυπο για τον ΣΕΒ. Γιατί είμαστε ο πρώτος βιομηχανικός κλάδος με την 16% μέση ετήσια ανάπτυξη στα χρόνια της κρίσης, με τις περισσότερες εξαγωγές απ' όλους τους βιομηχανικούς κλάδους, με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για τα αφεντικά του κλάδου!


Αυτό για εμάς, τους εργαζόμενους του κλάδου μεταφράστηκε σε μειώσεις μισθών, που δεν προβλέπεται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα, πληρωμή με κουπόνια, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση της δουλειάς, εργατικά ατυχήματα, απολύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Έχουμε παραδείγματα για το τι σημαίνει η ανάπτυξή τους, τι σημαίνει η «κανονικότητα» τους για εμας:
• Στην «Candelli» (Nestlé) απλήρωτες υπερωρίες, κουπόνια σαν μέρος του μισθού, εντατικοποίηση, μη καταβολή επιδομάτων και τριετιών.
• Στην «Cretamel» εντατικοποίηση και τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, μισθοί πείνας.
• Στο «Σαβοϊδάκη» μισθοί στα τάρταρα, εντατικοποίηση, εκδίωξη συνδικαλιστών και απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης
• Στη «Physis» εργατικά ατυχήματα και καλλιέργεια ανασφάλειας στα πλαίσια της εποχικότητας της δουλειάς.
• Στην «Cretan Baker» ατελείωτες ώρες δουλειάς μέχρι εξάντλησης χωρίς πληρωμή υπερωριών, χαμηλοί μισθοί, εντατικοποίηση.
• Στης «Μανας τα καλούδια», μολις πριν λίγες μέρες συνάδελφος μας κινδύνευσε να χάσει το χέρι του σε εργατικό ατύχημα.
Η λίστα με τα παραδείγματα από τους χώρους δουλειάς του κλάδου μας είναι ατελείωτη και φανερώνει το πώς τα αφεντικά του κλάδου ξεσαλώνουν με τις πλάτες της κυβέρνησης από τη μια και του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού από την άλλη.
Είναι χαρακτηριστικό πως την Πέμπτη 20/9 η "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στη βουλή την τροπολογία που εφαρμόζει στην πράξη τον κατάπτυστο, αντεργατικό νόμο Βρούτση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νυν Κιν.Αλ.), κατά τον οποίο το ύψος του κατώτατου μισθού θα καθορίζεται από υπουργική απόφαση που θα παίρνει υπόψη δήθεν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και όχι μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ εργαζομένων-εργοδοτών! Αυτός ο νόμος έφερε τον κατώτατο μισθό στα 586€ μικτά, αυτό το άθλιο 586€ επικύρωσε η ΓΣΕΕ με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.
Στην ίδια γραμμή και σε τοπικό επίπεδο η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Τη στιγμή που στο σύνολό της η εργατική τάξη του νομού μας ασφυκτιεί από τους μνημονιακούς, αντεργατικούς νόμους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (Κιν.Αλ.), ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του συνεχώς, ότι τα κόμματα δεν έχουν θέση στο ΕΚΗ, παρουσιάζεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη και μάλιστα ως "στέλεχος του Κιν.Αλ.".
Το μόνο που τους ενοχλεί είναι η δράση των ταξικών δυνάμεων. Το μόνο που τους ενοχλεί είναι όταν οι εργαζόμενοι δεν κλαίνε την μοίρα τους για την κατάσταση, αλλα δοκιμάζουν τη δύναμη τους, οργανώνται στο Συνδικάτο τους και διεκδικούν ότι έχουν ανάγκη, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Τετοιο παράδειγμα ειναι η υπογραφή Επιχειρισιακής Συλλογικής Σύμβασης στην Αθηναϊκή Ζυθοποιεία διατηρώντας τις αυξήσεις στους μισθούς και αυξάνοντας τα επιδόματα!
Για μας, για το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και τις ταξικές δυνάμεις, ζωή δε μπορεί να είναι η μιζέρια, η χαμοζωή, το να μη μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες, τις ανάγκες των παιδιών μας!
Γι αυτο ελα στο Συνδικάτο, μη διστάζεις, δοκίμασες το «τα βγάζω πέρα και μόνος μου», «κοιτάω τη δουλειά μου», ελα τωρα να δοκιμάσεις των αγωνα για να κερδίσεις ότι σου αξίζει!

Παλεύουμε τώρα για:
 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Υπογραφή τώρα Κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις
 Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων
 Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία σκέψη για κόψιμο ρεύματος σε εργατικό- λαϊκό σπίτι

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio