ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΣΕ

«εργάτη αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που αφορούσαν τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χαιρετίζουμε την παλληκαρήσια στάση που επέδειξαν, παρά το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η εργοδοσία της ΕΒΓΑ. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτές αλλά δίστασαν επηρεασμένοι, κάτω από τις απειλές και το κλίμα φόβου που επικράτησε, ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς τους συναδέλφους που ενώ έχουν τις διαφωνίες τους, υλοποίησαν στο ακέραιο την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης.

Η απόφαση για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας ήταν σωστή και επισφραγίστηκε από την γενική συνέλευση, παρά την προσπάθεια απαξίωσης και μη συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτήν. Το κοινό σχέδιο της εργοδοσίας και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού έπεσε στο κενό.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ
ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Το διοικητικό συμβούλιο καταγγέλλει προς όλους τους εργαζόμενους τις πρακτικές τρόμου και φόβου που εξαπέλυσε η ΕΒΓΑ όλες τις προηγούμενες μέρες και που κορυφώθηκαν την ημέρα των κινητοποιήσεων ώστε να μην σταματήσει η παραγωγική διαδικασία.
Αξιοποίησε όλο τον αντιδραστικό μηχανισμό που διαθέτει μέσα στο εργοστάσιο όπως όλους τους διευθυντές, προϊσταμένους για να χτυπήσουν την απεργία.
Στην προσπάθεια της αυτή, είχε στο πλευρό της «πρόθυμους συναδέλφους» της παραγωγής και των τεχνικών τμημάτων, οι οποίοι έκαναν συνειδητά και απροκάλυπτα ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή τη μάχη είναι ότι αποκαλύφθηκε ο περιβόητος διασπαστικός και αντιδραστικός μηχανισμός της εργοδοσίας και που ένα μέρος τους βρίσκεται στα σπλάχνα του σωματείου μας.
Τώρα είναι πλέον γνωστοί με όνομα, επίθετο και φάτσα, σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Όλοι αυτοί είναι σε πλήρη σύμπνοια με την εργοδοσία, ώστε να συνεχιστεί αυτό το αισχρό καθεστώς στο εργοστάσιο με τους μισθούς πείνας, την ευέλικτη εργασία που συμφέρει μόνο τους μετόχους της ΕΒΓΑ.

Γι΄αυτό και είναι «Άξιος ο μισθός» που τους δίνει η ΕΒΓΑ.
Είναι αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να συκοφαντούν, να υπονομεύουν την δράση του σωματείου και των ταξικών δυνάμεων που βρίσκονται στο τιμόνι του.

Παλιοί και νέοι, έχουν συγκροτήσει αντιδραστικό μέτωπο για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο στις επόμενες εκλογές του.
Να το κάνουν σαν τα μούτρα τους. Να σκύψουμε στα τέσσερα όπως αυτοί.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Τώρα χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα ικανοποιήσουμε τις διευρυμένες ανάγκες των οικογενειών μας.
Η πάλη για την ύπαρξη Σ.Σ.Ε στον κλάδο αλλά και στο εργοστάσιο με αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερους συναδέλφους.
Η δύναμη μας βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο, στο δρόμο του αγώνα εκεί που υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η ενότητα και η επιβολή του δίκιου μας.
Γι΄αυτό χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση με το ταξικό σωματείο μας για να αποσπάσουμε σήμερα και το ελάχιστο από την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τους βιομηχάνους.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε εκείνο το κομμάτι των «εποχικών» συναδέλφων που είναι και πιο ευάλωτο στις πιέσεις της εργοδοσίας.
Συνάδελφοι αν βγαίνατε στην απεργία ως μια γροθιά, ως ένας άνθρωπος, μαζί με τους υπόλοιπους είναι σίγουρο ότι θα κοβόταν ο βήχας της εργοδοσίας.
Από καλύτερες θέσεις θα διεκδικούσαμε την μετατροπή των εποχικών συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Γιατί εποχιακή ζωή δεν υπάρχει, αλλά ούτε και εποχιακές ανάγκες.
Γι αυτό και είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση από την πρώτη μέρα που φτιάχτηκε η ΕΒΓΑ ανάμεσα σε εκατοντάδες εργαζόμενους που δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, νύχτα – μέρα και δεν μπορούν να έχουν έστω τα βασικά αγαθά που χρειάζεται κάποιος σήμερα για να ζήσει.

Στην αντίπερα όχθη τα αφεντικά, οι μέτοχοι και οι διευθυντάδες που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα μας. Αυτοί ζουν μέσα στην χλιδή και τα πλούτη, απολαμβάνουν παροχές (υψηλοί μισθοί, πολυτελή αυτοκίνητα, ταξίδια κ.α) είναι τα «παράσιτα» της σάπιας και εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε και όλα αυτά τα καρπώνονται από την δική μας δουλειά.
Καρφί δεν τους καίγεται, για το πώς τα βγάζουμε πέρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη και τους παχυλούς μισθούς τους.
Άλλωστε η θέση τους στην παραγωγική διαδικασία είναι «άχρηστη» και ως «άχρηστοι», αυτό που τους αξίζει είναι να πάνε στον κάδο των «αχρήστων».

ΥΠΟΤΑΓΗ ή ΑΓΩΝΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο έχει επιλέξει το δεύτερο, γι΄αυτό και η εργοδοσία με τα τσιράκια της έχει εξαπολύσει επίθεση στα μέλη του αλλά και στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ.
Γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι, γιατί δίνουμε όλες τις μάχες ώστε να υπερασπίσουμε τα ταξικά συμφέροντα μας.
Γιατί απαιτούμε καλύτερους μισθούς, σταθερή μόνιμη εργασία για όλους, καλύτερες συνθήκες δουλειάς μέσω ΣΣΕ.

Γι΄αυτό και δεν υπάρχει «χαμένο μεροκάματο» για κανέναν, όπως διατυμπανίζουν, τα παπαγαλάκια τους.
Για τα μεροκάματα που θα μας πάρουν στο τέλος του χρόνου, η εφορία, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο δεν γίνεται καμιά κουβέντα γιατί δεν συμφέρει να αποκαλυφθεί αυτή η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των αφεντικών της, που είναι οι βιομήχανοι.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προωθεί τα συλλογικά συμφέροντα, κόντρα στον ατομισμό που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία και κάποιοι «αφελείς».

Η λύση βρίσκεται μπροστά μας, σήμερα είναι αναγκαίο και ώριμο να υπάρξει επιχειρησιακή ΣΣΕ ανάμεσα στο σωματείο και την εργοδοσία, η οποία μπορεί να συμβάλλει και στην μάχη που δίνει η ομοσπονδία και δεκάδες σωματεία την υπογραφή κλαδική συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio