ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα εργοστάσια και στις αποθήκες γαλακτοκομικών - παστερίωσης (γάλα, γιαούρτι, παγωτό)
Το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και η Ομοσπονδία μας, απευθύνουμε στους συναδέλφους κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας, να δυναμώσει το συνδικάτο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα του συνδικάτου στα εργοστάσια και στις αποθήκες γαλακτοκομικών, ώστε με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και να διεκδικήσουμε την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Παστερίωση με αυξήσεις στους μισθούς μας.


Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, στον κλάδο των Γαλακτοκομικών, δραστηριοποιούνται διεθνή μονοπώλια όπως η Νεστλέ, η Νουνού, η Vivartia (ΔΕΛΤΑ), μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ελληνικών συμφερόντων όπως ο όμιλος Φιλίππου (ΕΒΓΑ, ΦΑΓΕ), ο Τυράς (Όλυμπος, Τυράς) με εργοστάσια και στο εξωτερικό, δραστηριοποιούνται διάφορες άλλες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κλάδο με τεράστια κέρδη, όπως ομολογούν εξάλλου και οι ίδιοι οι εργοδότες.
Όπως προκύπτει και από τα ίδια τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται κατά καιρούς, οι βιομήχανοι στον κλάδο μας έχουν μπουχτίσει στα κέρδη, έχουν εξασφαλίσει ζωή χαρισάμενη για αυτούς και τα τρισέγγονά τους. Κάνουν συνεχώς επενδύσεις ενώ από την άλλη προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 586 και 511 ευρώ μεικτά, ανοίγουν νέα εργοστάσια για να βγάλουν περισσότερα κέρδη, εξαγοράζουν άλλες επιχειρήσεις όπως πρόσφατα ο Γιώτης τον Στάμου, ενώ από την άλλη κλείνουν εργοστάσια αν δεν τους βγάζουν τα προσδοκώμενα για αυτούς κέρδη όπως έκλεισε η Νεστλέ την παραγωγή στον Ταύρο και έδιωξε εκατοντάδες συναδέλφους.
Ταυτόχρονα οι εργοδότες, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων, η ζωή μας γίνεται χειρότερη. Είναι χαρακτηριστικό πως στον κλάδο μας δεν υπογράφεται από τους εργοδότες Κλαδική ΣΣΕ, μέσα στα εργοστάσια δραστηριοποιούνται διάφορα δουλεμπορικά γραφεία, εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και εποχικοί, αξιοποιείται ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία, συνάδελφοι δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες και άλλα. Όλα τα παραπάνω αξιοποιούνται για να εξασφαλίσει η εργοδοσία φτηνούς και «ευέλικτους» εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.
Οι ανάγκες εμάς των εργαζομένων και των οικογενειών μας δεν είναι ούτε
εποχικές, ούτε «ευέλικτες».
Όλοι OL συνάδελφοι, μέσα από την πείρα μας τόσα χρόνια στα εργοστάσια, αλλά και οι νεότεροι σε ηλικία που δουλεύουν στον κλάδο, μπορούμε να καταλάβουμε ότι όλος ο πλούτος που έχει παραχθεί και διακινηθεί, οι τόνοι γάλακτος, παγωτών και γιαουρτιών, είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς, του δικού μας ιδρώτα και μόχθου, της καθημερινής εκμετάλλευσής μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα εργοστάσια και στις αποθήκες γαλακτοκομικών-παστερίωσης (γάλα, γιαούρτι, παγωτό)
Εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύουμε τις μηχανές, φορτώνουμε και οδηγάμε τα φορτηγά, σακατευόμαστε στη δουλειά για το μεροκάματο, ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και στην τρομοκρατία για το αν θα έχουμε και αύριο μεροκάματο (απολύσεις, λήξη σύμβασης) και από την άλλη μια χούφτα «κηφήνες», οι βιομήχανοι και οι μέτοχοι των εταιριών, ζουν μέσα στα πλούτη και στη χλιδή.
Δεν μας αξίζει η ζωή που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι και ΕΕ, χωρίς εμάς κυριολεκτικά γρανάζι δεν γυρνά, πρέπει να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Ορνανώνουιιε την πάλη ρας και διεκδικούρε:
• Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Παστερίωση με κατώτατο μεροκάματο τα 37,17 ευρώ, δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
• Επαναφορά των τριετιών (ωριμάνσεις) σε όσες επιχειρήσεις το έχουν παγώσει, που θα σημαίνει αυξήσεις στο βασικό μισθό από 5% μέχρι 15%.
• Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν κοπεί, όπως επίδομα γάμου, πτυχίου και άλλων.
• Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ που δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι στην εργοδοτική τους οργάνωση.
• Καθολική ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης που υπάρχει στον κλάδο με κατάργηση της δυνατότητας να υπογράφονται επιχειρησιακές με μικρότερους μισθούς και εργασιακούς όρους από αυτές που προβλέπει η κλαδική σύμβαση.
• Εφαρμογή της μετενέργειας της ΣΣΕ μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ.
• Κατάργηση του νόμου που αφορά τωνΟΜΕΔκαι τις ενώσεις προσώπων, όπως κάνει η DS Milka με αποτέλεσμα να έχει μειώσει το μεροκάματο των συναδέλφων.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio