ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΡΤΟΣΚ ΠΟΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (ΑΥΡΑ 3Ε) ΑΙΓΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Καταγγέλλουμε τα σωματεία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ που παρακάμπτοντας διαδικασίες έστησαν στον τοίχο τα ίδια τους τα μέλη και ξεδιάντροπα εξασφάλισαν στην εργοδοσία μια νίκη έναντι των εργατών του ομίλου. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πανελλαδικά. Να έχουν τα αυτιά και τα μάτια τους ανοιχτά. Να είναι αποφασισμένοι και να παρέμβουν δυναμικά σε όποια κίνηση επιχειρήσει η εργοδοσία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ σε συνεργασία με τα τσιράκια της ώστε να αποκόψει όλα τα επιχειρησιακά συνδικάτα και τους εργαζόμενους του ομίλου από την ομοσπονδία τους και να εξαφανίσει όλα τα δικαιώματα που είχαν μέχρι τώρα.

Αυτό θα είναι τεράστια νίκη για την εργοδοσία. Οι εργοδότες δεν θέλουν τους εργάτες οργανωμένους γιατί έτσι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θέλουν απλά να τους έχουν μαζεμένους σε σωματεία που ελέγχουν αυτοί, σαν τα πρόβατα στο μαντρί.

Είναι δεδομένο ότι οι εργοδότες θέλουν να μηδενίσουν το εργατικό κόστος. Αν μπορούσαν να επαναφέρουν τη δουλεία θα το έκαναν.
Είναι δεδομένο ότι όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου γι' αυτό περνάει αντεργατικούς νόμους ή τους συντηρεί.
Είναι δεδομένο, αν και κατάπτυστο, ότι πάντα θα υπάρχουν προδότες της ίδιας μας της τάξης, της εργατικής, που πάντα φανερά ή κρυφά θα δουλεύουν για την εργοδοσία.
Αλλά το πιο δεδομένο απ' όλα είναι ότι οι εργάτες στο σύνολό τους, οργανωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να στείλουν στον πάγκο και ρουφιάνους και αφεντικά.
Το συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών ν. Χανίων συμφωνεί απόλυτα με αυτό που ορθά καταθέτει η ομοσπονδία μας στην ανακοίνωσή της :
«...Στην Ομοσπονδία θέλουμε σωματεία αγωνιστικά, δημοκρατικά, ταξικά. Σωματεία των εργαζομένων και όχι παραμάγαζα των εταιρειών, με εκπροσώπους τα στελέχη των επιχειρήσεων...»

Μάιος 2018