ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BAKEHELLAS

Συνάδελφοι,
είναι ανάγκη να αλλάξουμε εδώ και τώρα τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τους ρυθμούς που επικρατούν στην BAKEHELLAS. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντέξει. Στην παραγωγή δεν προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα και ειδικά το καλοκαίρι λιώνεις από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ είναι πολύ μεγάλο το σοκ του οργανισμού όταν από τη ζέστη μπαίνουμε στα τούνελ ψύξης για να σπρώχνουμε καρότσια. Στην κατάψυξη πολλές φορές δουλεύουμε σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από τους – 20°C για πολλές ώρες χωρίς διάλειμμα. Πολλές φορές δουλεύουμε 7 ημέρες, 5 στην παραγωγή και τα Σαββ/ριακα κάνουμε τους φύλακες. Δεν μας πληρώνουν ρεπό, υπερωρίες, Σάββατα, Κυριακές και αργίες. Δεν δίνονται οι άδειες όπως πρέπει, υπάρχουν ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και στα ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας) και πολλά εργατικά ατυχήματα δεν δηλώνονται κα.


Δεν βγαίνει τίποτα με το να σιχτιρίζουμε, να βαρυγκωμάμε και στο τέλος να αλλάζουμε δουλειά γιατί μας έσπασαν τα νεύρα, είτε γιατί δεν αντέχουμε άλλο.
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Με τη δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας έχουμε αλλάξει παρόμοιες συνθήκες σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Ο βασικότερος παράγοντας για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η οργάνωση και η δράση των ίδιων των εργαζομένων. Ήδη έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα από τη στιγμή που συγκροτήσαμε ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ BAKEHELLAS που αποτελείτε από συναδέλφους που εργάζονται στο εργοστάσιο στη θέση Περιβόλι Μηλίου.
Συνάδελφοι,
για όλα αυτά τα προβλήματα έχουμε ζητήσει συνάντηση με τη Διεύθυνση και των δύο εργοστασίων και σας καλούμε να μας ενημερώσετε για ότι άλλο πρόβλημα υπάρχει.
Σας καλούμε να γραφτείτε όλοι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για να γίνει πιο δυνατή ο φωνή μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Πιθανά να σας πιέσουν για να μην γραφτείτε, όμως το δυνάμωμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει κάτι σε όφελός μας.
Σας καλούμε να σκεφτείτε πρώτα και κύρια ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Προσλήψεις σε όλα τα τμήματα για να μην δουλεύουμε 12ωρα όταν συνάδελφοι παίρνουν την κανονική άδεια.
• Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και αναδρομικά.
• Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χορήγηση ΜΑΠ (μπότες, ασανσέρ, καπέλωμα παλετών, βαριές λαμαρίνες, καρότσια κα).
• Χορήγηση εκκαθαριστικών σημειωμάτων μισθοδοσίας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio