ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΜΑΡΤΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους, βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας, ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας.

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ

Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας τους εργοδότες, τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ. Αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις έχουν συγκροτήσει μέτωπο και χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους για να εμποδίσουν την οργανωμένη δράση και πάλη στον αγώνα για να δούμε καλύτερες μέρες.
Στο πλευρό τους έχουν άξιους συμμάχους, τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό από πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι και τη ΓΣΕΕ, άλλωστε τους θέλουν για να τους βγάζουν από την δύσκολη θέση, να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», να υποτάσσουν την πάλη και τον αγώνα στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Χωρίς εμάς, όμως, κανένα εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει! Εμείς είμαστε δύναμη μεγάλη. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι έρχεται η ανάπτυξη. Είναι όμως στάχτη στα μάτια και αφορά μια χούφτα μονοπώλια, επιχειρήσεις και την αύξηση των κερδών τους που σημαίνει για εμάς νέα επίθεση στα εργασιακά, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Γι' αυτό και παίρνουν μέτρα ενάντια στην ανάπτυξη αγώνων, όπως πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισε νέο συνδικαλιστικό νόμο για να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων και η συμμετοχή τους στη ζωή και δράση των συνδικάτων.
Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις ενισχύουμε και διαμορφώνουμε μέρα με την μέρα το μέτωπο των εργατών και εργατριών, των ανέργων του κλάδου για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι και στον κλάδο των Ποτών-Τροφίμων να είμαστε ενήμεροι αλλά και οργανωμένοι-ενεργοί στο κλαδικό συνδικάτο. Το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων στα ποτά-τρόφιμα ν. Αχαΐας μαζί με την ομοσπονδία μας, εργατικά κέντρα, σωματεία και άλλες ομοσπονδίες συμμετέχει το προσεχές διάστημα στον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Δική μας ευθύνη είναι να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, σε κάθε τόπο δουλειάς, την πάλη μας για ανάκτηση απωλειών, το άνοιγμα του δρόμου με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας όπως αυτές διαμορφώνονται στην εποχή μας και βάση του πλούτου που παράγουμε.
Διεκδικούμε:
 Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
 Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 Επαναφορά και υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
 Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
Καλούμε όλους του εργαζόμενους στα Ποτά – Τρόφιμα ν. Αχαΐας στην απεργία την Πέμπτη 29 Μάρτη και στο Συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων, 7.00 μ.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio