ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

To Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παράγωγης επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας , συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.
Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της «πίνουν το αίμα»
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών!
Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης. Είναι η πολιτική των μονοπωλίων, των πολιτικών τους εκπροσώπων και μηχανισμών, όπως η ΕΕ. Είναι η πολιτική που στο όνομα πότε της κρίσης πότε της ανάπτυξης χτυπά ενιαία τα δικαιώματα μας με σκοπό να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα μας βρούνε ενωμένους, εργάτες και αγρότες μαζί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα μας ενώνει η κοινή επίθεση που δεχόμαστε.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου στο συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Απρίλιος 2018