ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΣΓΑΛΑ

Χαμηλοί μισθοί, απλήρωτη δουλειά, εντατικοποίηση που τσακίζει κόκαλα, εργασιακή ανασφάλεια, δικαιώματα υπό εξαφάνιση, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις. Κομμάτια του πάζλ της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΘΕΣΓΑΛΑ. Η εργοδοσία ζητά από τους εργαζόμενους υπομονή, να δείξουν κατανόηση στις δυσκολίες που –όπως ισχυρίζεται- αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Λένε στους εργαζόμενους ότι όποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι , μπορούν να αποχωρήσουν για όσους βέβαια εξακολουθούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και καλύτερες συνθήκες εργασίας υπάρχει και ο δρόμος της απόλυσης.


Συνάδελφοι που τους ξεζούμισαν για τα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια, απολύονται γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν απλήρωτοι.
Έφτασαν ως το σημείο να λένε πως πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που πληρωθήκαν το δώρο Χριστουγέννων!
Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για το πώς εξελίσσεται το ένα ή το άλλο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας, δεν ευθύνονται για τον οξυμμένο, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.
Μήπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η επιχείρηση είχε υψηλή κερδοφορία, είχαν μισθούς που κάλυπταν τις πραγματικές τους ανάγκες;

Τα τελευταία χρόνια σε πολλές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας οι εξελίξεις με αγοραπωλησίες, συνεργασίες κλπ είναι πολλές και φυσικά με αντίκτυπο στις ζωές, στα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρήσεων είναι βασικός νόμος και όρος του σημερινού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και από αυτόν δε μπορεί να ξεφύγει κανείς.
Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους και τους λέμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για στάση αναμονής .
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουν μοιρολατρικά πόσα και ποια δικαιώματα θα χάσουν.
Δεν είναι ανίκητοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας πρέπει να είναι η βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τη σημερινή κατάσταση.
Να μην περάσει το ιδεολόγημα ¨να βάλουμε πλάτη¨, όπως μπορεί ορισμένοι να σκέφτονται, δίνοντας και τον μισθό μας.
Η οργάνωση του αγώνα για εργασία με δικαιώματα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς είναι η μόνη λύση για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας.
Σας καλούμε να οργανωθείτε στο Συνδικάτο και όλοι μαζί, με τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία στις πολιτικές που μαυρίζουν την ζωή μας.
Στις διεκδικήσεις να ενταχτεί και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο των τροφίμων με αυξήσεις στους μισθούς.
Απαιτούμε τις θέσεις εργασίας μας, τα δεδουλευμένα, τα δικαιώματά μας

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio