ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓ.ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA)

Καταγγέλλουμε την εκδικητική και μεθοδευμένη προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων ΑΥΡΑ στο Αίγιο, να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων – Ποτών και αναπληρωτή γραμματέα του κλαδικού συνδικάτου ποτών – τροφίμων Ν.Αχαίας, Στεφανάκου Γεωργία.

Η πρόσφατη μεθοδευμένη τροποποίηση του καταστατικού που επικαλείται η διοίκηση του σωματείου της ΑΥΡΑ και καλεί την συναδέλφισσα να διαλέξει συνδικάτο είναι αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα επιλογής να είναι μέλος σε ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό συνδικάτο.

Σκοπός τους είναι να πετάξουν έξω από το σωματείο όποιον αντιπαλεύει τα σχέδια της εργοδοσίας, όποιον αποκαλύπτει το ρόλο τους στους εργάτες και οργανώνει την πάλη τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των κατακτήσεων τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές θα σταματήσουν την καθημερινή μας πάλη και δράση στους χώρους δουλειάς.

Το παράδειγμα της διοίκησης του σωματείου της ΑΥΡΑ μας θυμίζει τις πρακτικές του εργοδοτικού σωματείου της Πίνδου που με γελοίες δικαιολογίες διέγραψε συνάδελφο εργαζόμενη στην Πίνδο πριν λίγους μήνες, επειδή είχε μπει μπροστά στην οργάνωση των εργατών για την καταβολή δεδουλευμένων μηνών που τους χρωστούμε η επιχείρηση (και μάλιστα είχε εκλεγεί από συνέλευση των εργατών σε επιτροπή αγώνα μέσα από μαζική γενική συνέλευση).

Τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές δείχνουν φανερά τους στόχους και τους σκοπούς ενός σωματείου που στην πραγματικότητα στρέφεται ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ και θέλει να απομονώσει συνδικαλιστές που παλεύουν ενάντια στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ακριβώς επειδή θέλουν υποταγμένους τους εργαζόμενους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Αυτά τα σχέδια δεν πρόκειται να περάσουν! Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές εκφυλισμού του εργατικού κινήματος.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ

Αύγουστος 2018