ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 συνεδρίασε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας με θέμα την προκύρηξη απεργίας ενάντια στην ψήφιση των νέων αντιλαϊκών νόμων που προωθούν εργοδοσία και κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων από επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου (ΝΗΡΕΑΣ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΖΟΥΡΑΣ) και άλλοι συνάδελφοι. Εργοδοσία και κυβέρνηση σχεδιάζουν να βάλουν νέα εμπόδια στις διεκδικήσεις μας, κυρίως στο δικαίωμα στην απεργία, γιατί φοβούνται να μην ξεσπάσει η τεράστια αγανάκτηση που υπάρχει. Ξέρουν πως κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για εμάς, αλλά δεν σταματούν την επίθεση γιατί θα πειραχτούν τα κέρδη των βιομηχάνων.


Παράλληλα με τους νόμους που προωθούν ποινικοποιούνται οι αγώνες ενάντια στους πληστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, φέρνουν νέα φορολογικά μέτρα και νέες περικόπές στις όποιες παροχές έχουν παραμείνει λόγο των αγώνων μας.


ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΎΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
Καταγγέλουμε τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό που κάνει ότι μπορεί για να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία όπως και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας παρά την αντίστοιχη πρόταση των ταξικών δυνάμεων, δεν καλεί ούτε κάν συνεδρίαση.
Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου στην περιοχή της Εύβοιας και Βοιωτίας να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκυρηχτεί από την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και καλύπτει τους εργαζόμενους στον κλάδο τροφίμων και ποτών.
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα σε Εύβοια και Βοιωτία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις απέναντι στους σχεδιασμούς που μεθοδεύονται, όπως ήδη έχουν πάρει πολλά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πανελλαδικά.
Τρίτη 9 Γενάρη, 6:30μμ, διοργανώνουμε πικετοφορίες σε Χαλκίδα – φανάρια Νεάπολης και Νέα Αρτάκη – κεντρική πλατεία.
Τετάρτη 10 Γενάρη, 3:30μμ στο Ειρηνοδικείο Χαλκίδας Βαρατάση 25, βάζουμε μπλόκο στους πληστηριασμούς.Παρασκευή 12 Γενάρη όλοι στην απεργία και στο απογευματινό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς 6:30μμ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio